Autor: Logistikauudised.ee • 29. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Via 3L grupi uueks juhiks saab Rainer Rohtla

Rainer Rohtla
Foto: Raul Mee
Balti riikide juhtiva logistikaettevõtte Via 3L grupi emaettevõtte Via 3L OÜ uueks juhatuse esimeheks saab Rainer Rohtla, kes mõni aeg tagasi lahkus DPD Eesti tegevjuhi kohalt.

Rohtla on logistikasektoris tegutsenud üle viieteistkümne aasta, sellest viimased kümme aastat logistikaettevõttes DPD Eesti AS. Alates 2016. aastast töötas Rohtla ettevõttes tegevjuhina.

Via 3L omanikettevõtte JNG Investments OÜ juhatuse liikme Alger Närska sõnul oli omanikel juba mõnda aega plaan ühendada Via 3L kaubamärki kandvad ettevõtted üheks grupiks, kuid selle edukaks läbiviimiseks vajati juhti, kes omab logistikasektoris rahvusvahelist juhtimiskogemust.

„Raineril on logistikasektoris pikaajaline juhtimiskogemus ja vastav haridus. Ta on üks tugevamaid juhte logistikasektoris ja meil on hea meel tema liitumise üle meie meeskonnaga. Via 3L grupi reorganiseerimise tulemusel saab grupi emaettevõtteks Via 3L OÜ, mis omab kõiki tütarfirmasid Eestis, Lätis ja Leedus. Via 3L OÜ senised juhatuse liikmed Kalle Jaarman ja Rünno Kaiva jätkavad tööd Via 3L OÜ tegevjuhtkonnas,” sõnas Närska.

Tema sõnul on muudatuse eesmärk lihtsustada ja tugevdada ettevõtete juhtimist üle piiride ning tagada ühtse professionaalse teenuse osutamine kõigis Balti riikides.

Osana pikemaajalisest strateegiast muudab JNG Investments OÜ oma logistika ärisuuna juhtimisstruktuuri. Logistika ärisuuna emaettevõtteks saab Eestis asuv Via 3L OÜ. Via 3L OÜ ühtsesse struktuuri hakkavad kuuluma kõik Via 3L kaubamärki kandvad ettevõtted Via 3L Spedition OÜ, Via 3L Latvia ja Via 3L Lietuva.

Rainer Rohtla sõnul on Via 3L Balti riikides tuntud kaubamärk ja hea mainega 3PL teenuste osutaja. “Mul on hea meel liituda professionaalse meeskonna ja suurepärase ajalooga ettevõttega. Tervitan igati omanike soovi viia Via 3L ühtseks grupiks, mis annab võimaluse veelgi jõulisemalt kasvada ja vaadelda Baltikumi ühtse turuna. Tänapäeva globaliseerunud maailmas on edukas ettevõte see, kes suudab kaasas käia muutustega ning luua lisandväärtust tänapäevaseid tehnoloogiaid ja lahendusi kasutades. Innovatsioon on ja saab tulevikus veelgi enam olema Via 3L grupi üks peamistest väärtustest. Oleme ühtne värav Baltikumi, et aidata kaasa kohalike ettevõtete arengule ja kõik Via 3L tänased ja tulevased kliendid saavad usaldada meie teenuseid võrdselt kõigis riikides,” ütles Rohtla.

Via 3L teenindab täna erinevates riikides mitmeid tuntud tootjaid ja turustajaid. Ettevõtete konsolideeritud käive oli eelmisel majandusaastal 74 miljonit eurot.

Via 3L omanik on JNG Investments OÜ kontsern, mis ühendab ettevõtteid Balti riikides ja Soomes. Grupi ettevõtetes töötab kokku üle 500 inimese. JNG Investments OÜ konsolideeritud käive ulatus eelmisel majandusaastal 142 miljoni euroni.

Grupi ettevõtete põhitegevus jaguneb kahte ärivaldkonda - müügi- ja turundusteenus, mida esindab kaubamärk "Jungent" ja logistikateenus (lao - ja jaotuslogistika, rahvusvaheline transport), mida osutatakse Via 3L kaubamärgi all.

Via 3L Grupi teenuste ostjateks on põhiliselt rahvusvahelised või kohalikud toidu- ja tarbekauba tootjad, kes vajavad oma toodetele erinevaid tugiteenuseid tarneahelas, kohalikku lao- ja jaotuslogistikateenust või rahvusvahelise transpordipartnerit regioonis.

Loe samal teemal ka SIIT!

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077