Autor: Harro Puusild • 24. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omera Khan: tänapäeva tarneahelas pole konkurentsile kohta

Omera Khan
Erinevate tarneahelas osalevate ettevõtete ärisuhted on ikka keerulised omavahelise hinnakonkurentsi jms tõttu, kuid tänapäeval toimiva tarneahela eelduseks on ühtsele tulemusele keskendunud koostöövõrgustik, ütleb tarneahela professor ja riskiekspert, Pärnu Tarneahelakonverentsi peaesineja, Omera Khan.

Kui varasemalt on tarneahelas osalevate ettevõtete ärisuhted piiratud põhiliselt omavahelise konkureerimisega hinnas, tarnetähtaegades, kvaliteedis jms, siis tänases kiiresti muutuvas maailmas pole tarneahelasisesele konkurentsile enam kohta.  

"Ühine, kindlale tulemusele keskendunud koostöövõrgustik võimaldab saavutada oluliselt paremaid tulemusi kui üksikult konkureerides. Selline koostöövorm on ka kasumlikum, kasvõi juba selles mõttes, et see aitab logistikaettevõttel vähendada kiireloomuliste tarnete aega," lausus maailma üks tunnustatuim tarneahelaekspert, Londoni Kuningliku Holloway ülikooli professor, doktor Omera Khan Äripäevale.

Tarneahela professor ja riskiekspert Omera Khan esineb 21.-22. märtsil toimuval Pärnu Tarneahelakonverentsil 2019 "Hoogne teekond", kus kõneleb teemal "Konkurents kiirteel: kiirus või paindlikkus konkureerivas maailmas".

Soodushind kehtib veel kuni jaanuari lõpuni!

Loe Omera Khani kohta lähemalt SIIT!

Turgude kiire muutumine tähendabki tema sõnul peamiselt seda, et üha sagedamini tuleb teha koostööd oma otseste konkurentidega. "Ökonoomsed tarneahelad, kus jagatakse laovõimsusi, kulude vähendamine ja uutele turgudele üheskoos sisenemine tõstavad usaldust ja aitavad riske efektiivsemalt juhtida," on professor Khan veendunud.

Kui mingi tegevus ei ole ettevõtte põhitegevus, on mõistlik see sisse osta või teha koostööd teiste samalaadsete vajadustega ettevõtetega, et töötada üheskoos välja paremaid, kiiremaid ja tõhusamaid lahendusi.

"Turgude muutumise kiirus ning soov vähendada kulusid ja suurendada kasumlikkust sunnivad konkurente oma jõud ühendama. Uued tehnoloogiad tagavad reaalajas andmete parema läbipaistvuse ja nähtavuse, lihtsustavad tarneahela ühendusi ja kiirendavad info liikumist, vähendades sellega ka seotud kulusid ja riske."

Pikemat intervjuud professor Omera Khaniga saab lugeda 29. jaanuaril ilmuvast Logistikauudised erilehest.  

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077