Autor: Logistikauudised.ee • 22. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TS Laevad ja ametiühing jõudsid kokkuleppele

TS Laevade parvlaev Tallinna vanasadamas.
Foto: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix
TS Laevad OÜ ning Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) jõudsid teisipäeval kokkuleppele kollektiivlepingu tingimustes, millega lepiti kokku hulganisti olulisi töötingimusi reguleerivaid sätteid.

“Oleme ametiühinguga pidanud kollektiivlepingu läbirääkimisi alates eelmise aasta märtsist ning hea meel on tõdeda, et oleme tänaseks riikliku lepitaja kaasabil jõudnud tasakaalustatud kokkuleppeni. Kompromisse on pidanud tegema mõlemad pooled, kuid lõpuks taanduvad väga paljud asjad töötajate heaolule ning see on meile oluline,” ütles TS Laevade juht Jaak Kaabel.

“Kuigi lepingu allkirjastamine võib võtta veel mõned päevad aega, hakkab kokkulepe kehtima alates tänasest ja kehtib kolm aastat. Siinkohal tunnustame väga kõrgelt riikliku lepitaja rolli antud kokkuleppe saavutamisel.“

“Opereerimise algusest saati oleme oma töötajatele pakkunud kaasaegseid töötingmusi, regiooni keskmist ületavat palka, koolitusi ning muid hüvesid. Usun, et täna sõlmitud kokkulepe on sellele hea täiendus ning jätkame oma igapäevast tegevust pühendumisega.”

Kollektiivleping puudutab kõiki TS Laevad töötajaid nii palju kui see on erinevate ametikohtade ja tööde iseloomust tulenevalt asjakohane ning ulatuses, mis tuleneb seadusest või regulatsioonidest ning sõltumata sellest, kas laevapereliikmed kuuluvad ametiühingutesse või mitte.

TS Laevad on pidanud alates eelmise aasta märtsikuust kollektiivlepingu läbirääkimisi Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühinguga, mis esindab ca 14 protsenti ettevõtte töötajatest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077