Autor: Logistikauudised.ee • 16. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Simson: raskeveokite tehnoülevaatust peaks saama teha ka välismaal

Välismaal vedusid teostavad raskeveokid ei peaks ülevaatuse ajaks Eestisse naasma.
Foto: Pexels
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson tegi riigikogu majanduskomisjonile ettepaneku täiendada riigikogu menetluses olevat liiklusseaduse eelnõu, et raskeveokite tehnoülevaatust oleks võimalik teha ka teistes Euroopa Liidu riikides pärast kahepoolsete lepete sõlmimist.

Simsoni sõnul suurendab ettepanek rahvusvahelisi vedusid tegevate transpordiettevõtjate konkurentsivõimet, kel avaneks võimalus teha oma autodele tehnoülevaatus ka väljaspool Eestit. „Eelkõige on täna probleem selles, et transpordiettevõtetel, kelle masinapark asub teenuse pakkumiseks välismaal, tuleb teatud aja tagant sõita kõikide masinatega Eestisse tehnoülevaatusele,“ ütles Simson.

„Lisaks ebaefektiivsele ajakasutusele toob auto ajutine tagasi toomine Eestisse täiendavalt kaasa finantskulutusi, kuna ühe tühisõidu maksumuseks Kesk-Euroopast Eestisse ning tagasi on hinnanguliselt 2000 eurot,“ lisas minister.

Muudatus võimaldab tulevikus Eestis registreeritud sõidukile teha ülevaatust riikides, kelle tehnoülevaatuse nõuded on vähemalt samaväärsed kui Eestis. Maanteeametile antakse muudatusega õigus sõlmida koostöökokkuleppeid teiste liikmesriikidega, kelle tehnoülevaatust hakataks tunnustama Eestis registreeritud raskeveokite puhul.

Ühtlasi määratletakse koostöölepingus ära kindlad isikud, kellel võimaldatakse vastavat tehnoülevaatust läbi viia. Enne vastava lepingu sõlmimist hindab Maanteeamet liikmesriigi vastavaid nõudeid ja teostab vajadusel määratud isikutele põhjaliku koolituse ning väljaõppe.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077