Autor: Logistikauudised.ee • 10. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talveilm pärssis lennuliiklust suursaartega

Foto: Transaviabaltika
Novembri ja detsembri ilmastikuolud tingisid hulgaliselt Kärdla suunal lendude tühistamisi, samuti tõi detsember reisijate hulga vähenemise Kuressaare lendudesse, tunnistas lennuoperaator Transaviabaltika.

“Udu ja madal pilvitus tõid möödunud kuul Kärdla suunal hulgaliselt lendude tühistamisi. Lennuliiklus oli ilmastikuolusid arvesse võttes üsnagi keeruline,” ütles lennuettevõtte esindaja Rene Must detsembrikuud kokku võttes.  

Detsembris teostas Transaviabaltika Tallinn-Kärdla-Tallinn suunal kokku 46 lendu. Reisijaid lendas 612 ja lennuki keskmine täituvuse protsent teostatud lende arvestades oli 35. Novembris, mil samuti kehv ilm pärssis lendude teostamist Kärdlasse oli lende 43 ning teostatud lende arvestades oli lennuki keskmiseks täituvuseks 34 protsenti.  

Must tõdes, et reisijate hulk Kuressaarde näitas aasta viimasel kuul mõningast vähenemist. “Tallinn-Kuressaare-Tallinn suunal teostati 51 lendu. Reisijaid lendas Kuressaare suunal 1354 ning lennuki keskmine täituvuse protsent oli 70,” märkis ta. 

Tervele 2018 aastale tagasi vaadates oli lendude statistika järgnev:

Tallinn-Kuressaare-Tallinn lennuliinil toimus 632 reisi. Teenindamata jäi neli lendu. Kavandatud reiside teenindamise protsent oli 99,4. Reisijaid lendas kokku 18101 ja 19 kohalise lennuki keskmise täituvuse protsent oli 75.

Tallinn-Kärdla-Tallinn lennuliinil teostati 575 reisi, teenindamata jäi 44. Kavandatud reiside teenindamise protsent oli 92,2 (arvestatud ei ole Kärdla lennujaama remondi tõttu tühistatud lende). Reisijaid lendas kokku 9604 ja 19-kohalise lennuki keskmise täituvuse protsent oli 44.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077