Autor: Logistikauudised.ee • 3. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jäämurdja Botnica läheb suvel taas Kanada Arktikasse

Jäälõhkuja Botnica
Foto: Postimees/Scanpix
ASi Tallinna Sadam tütarettevõte OÜ TS Shipping sai kinnituse Kanada firmalt Baffinland Iron Mines LP multifunktsionaalse jäämurdja Botnica prahtimiseks ka 2019. aasta suveks ja sügiseks.

TS Shipping juhatuse esimehe  Ülo Eero sõnul jäi Kanada partner eelmisel aastal m/l Botnica poolt tehtud tööga väga rahule ja pikendas tellimust ka selle aasta suveks. „Meil on hea meel, et ka sel suvel saab Botnica teha jäämurdjale just kõige paremini sobivat ehk siis jäämurdetööd. Eelmisel aastal abistas Botnica Kanada arktilises jääs üle 250 meetri pikkuseid Panamax tüüpi laevasid üle 80 korra. See oli taaskord heaks tõenduseks, et Botnica on võimeline töötama üsna äärmuslikes tingimustes ja on võimeline abistama rasketes jääoludes ka endast tunduvalt suuremaid laevasid.“

Jäämurdja Botnica kaasatakse Kanada Arktika vetes rauamaagi ekspordi  projekti osutamaks jääseirelaevana Panamax tüüpi kaubalaevadele eskortteenust  Põhja- Kanada arktilistes vetes. Lisaks teostab Botnica selles ökoloogiliselt väga tundlikus piirkonnas reostusseiret ja osutab vajadusel hädas olevatele laevadele pukseerimis ja abistamisteenust.

Vastavalt kokkuleppele kestab tööperiood juuni lõpust oktoobri lõpuni. Eelmisel aastal allkirjastatud prahileping Kanada partneriga on kehtiv kuni 2022. aastani, kuid kuulub partneri poolt igaks aastaks üle kinnitamisele.

Baffinland Iron Mines LP on Kanada kaevandusettevõte, mis tegeleb rauamaagi kaevandamisega Baffini saarel Kanada Arktikas.

Talveperioodil ehk 20.detsembrist kuni 20.aprillini on  OÜ-l TS Shipping leping Veeteede Ametiga jäämurdeteenuse osutamiseks Eesti rannikuvetes.  OÜ TS Shipping on 100% ASile Tallinna Sadam kuuluv tütarettevõte, mille põhitegevuseks on multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica erinevate teenuste osutamine.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077