Autor: Logistikauudised.ee • 18. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prangli rahva „vangistus“ lõppes

Prangli reisiparvlaev WRANGÖ.
Foto: Veeteede Amet/Kunnar Nilp
Alates tänasest opereerib Kelnase-Leppneeme liinil praamlaevaega Wrangö Tuule Liinid OÜ. Täna toodi tanklasse kütet, reedel tuleb suurem kaubavedu ka poodi.

Prangli saarevanem Terje Lilleoks sõnas, et nii tema kui kõikide teiste pranglilaste rõõmuks on parvlaev Wrangö tagasi liinil ning saare elu saab taas normaalse järje peale. Täna toodi tanklasse kütet, reedel tuleb suurem kaubavedu poodi.

Viimsi abivallavanem Margus Kruusmägi loodab, et laevaliiklus Prangli ja mandri vahel jätkub tõrgeteta. Viimsi Vallavalitsus viis läbi pakkumismenetluse liiniveo korraldamiseks Prangli saarele. Pakkumiskutsed saadeti viiele ettevõttele: Tallink Grupp AS, TS Laevad OÜ, TS Shipping OÜ, Tuule Liinid OÜ ja AS Kihnu Veeteed. Laekus kaks pakkumust  - Tuule Liinid OÜ ja Kihnu Veeteed AS, parima pakkumuse esitas Tuule Liinid OÜ.

Läinud nädalal esitas saarevanem Terje Lilloks, avaliku pöördumise, milles tõi välja kriitiliseks muutunud olukorra Prangli saarel, kuna pikka aega oli Wrangö remondis, pärast selle korda saamist ta aga lihtsalt seisis, kuna käis vaidlus liiniveo hanke üle.

Nimelt pärast seda, kui Viimsi vallavalitsus oli eelmise nädala alguses tunnistnud Prangli praamiühenduse hankel võitjaks ärimees Vjatšeslav Leedole kuuluva Tuule Liinid OÜ, polnudsellega rahul siiani Prangli ühendust teenindanud Kihnu Veeteede juht Andres Laasma. Viimane pöördus asjaga kohtusse ja kohus keelas vallal esialgu lepingu sõlmimise ära.

Kuna olukord saarel oli aga kriitiline ja vallal oli leping uue operaatoriga juba sõlmitud, ei lasktud halduskohtu otsusel end segada ning Tuule Liinidel lubati tegutsema hakata. Samas teatas Viimsi vallavalitsus, et vald on ette valmistamas uut avatud hankemenetlust vedaja leidmiseks Prangli saare ja mandri vahel.   

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077