Autor: Logistikauudised.ee • 5. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskuse omanik hakkas Hyperloopi arendama

Foto: HHLA
Transiidikeskuse uus omanik Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) soovib hakata Hamburgi sadamasse sisenevaid ja sealt väljuvaid konteinereid transportima suurel kiirusel läbi Hyperloopi, mistõttu otsustati luua ühisettevõte USA-s asuva uurimis- ja arendusettevõttega Hyperloop Transportation Technologies (HTT).

HHLA juhatuse esimees Angela Titzrath ja HTT asutaja ja tegevdirektor Dirk Ahlborn teatasid täna Hamburgis, et selle eesmärgi täitumiseks luuakse eraldi ühisettevõte, mille eesmärk on arendada ja turule tuua konteinerite Hyperloop transpordisüsteem. Esmalt töötatakse Hamburgis asuvasse HHLA-terminali vastav ülekandejaama ning standardsed transpordikonteinerid hyperloopi jaoks.

„Vaadates tulevikku, soovime hakata kasutama uuenduslikke lähenemisviise, et aidata kaasa Hamburgi sadamasse ja selle ümbruses asuva transpordi infrastruktuuri parandamisele ja kasutada meie terminali võimekust veelgi efektiivsemalt,“ teatas Angela Titzrath.

Dirk Ahlborni sõnul plaanitakse ühiselt välja töötada süsteem, mis ei keskendu üksnes kiirusele ja tõhususele, vaid võtab arvesse ka kõik muud probleemid, millega tänapäeva sadamad igapäevaselt kokku puutuvad.

Hamburgi majandus-, transpordi- ja innovatsiooniminister Michael Westhagemanni sõnul vaja piirkonna logistikakeskkond uusi ideid ja ärimudeleid, et ka tulevikus jääda juhtivaks globaalseks logistikakeskuseks.  

Hyperloop on inimeste ja kaupade kiire transportimine spetsiaalse toru kaudu, kus võib kiirus ületada isegi 1000 km/h. Toulouse'is Prantsusmaal on üks selline rada ehitamisel, esimesed katsereisid loodetakse korraldada järgmisel aastal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077