Autor: Logistikauudised.ee • 16. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tark Tee portaali kasutamine muutus lihtsamaks

Tänasest, 16. novembrist 2018 on avatud uuendatud Tark Tee portaal, mis muudab külastajatele info kättesaamise ja vaatamise oluliselt lihtsamaks ning aitab liiklejatel planeerida ohutumat ja efektiivsemat teekonda.

„Uude portaali tõime vanalt veebilehelt kõik olulise, ent tähelepanu on pööratud informatsiooni selgemale esitusele ning liikleja jaoks kõige olulisema teabe esiletoomisele,“ selgitas Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse liiklusjuht-analüütik Hannu Ploompuu.

Võimalused, mida pakub uuenenud portaal:

Nüüdsest tuleb talvistes oludes paremini esile, millised on teeolud eri Eesti piirkondades. Endiselt leiab liikleja talveperioodil portaalist teeilmajaamade mõõtmistulemused, värskeimad teekaamerate pildid ja Maanteeameti igapäevased liiklusteated.Teel olevate ohtude ja oluliste takistuste info jõuab kaardile nii Häirekeskusest (liiklusõnnetused) kui ka maanteeinfo numbri 1510 kaudu liiklejatelt.Kasutaja saab jagada kaardipilti soovitud kihtidega ka oma lehele.Kasutaja saab tellida e-postile automaatteavitusi algavate liiklus- ja massipiirangute kohta huvipakkuvas piirkonnas.Oluliselt on täienenud teekonnaotsingu funktsionaalsus. Teekonnaotsing arvestab nüüd regulaarselt riigiteedel lisanduvate ning lõppevate sulgemiste ning massipiirangutega, võimaldades nt veoautojuhtidel leida veoki massiga arvestav lubatud teekond.Uuenenud portaalis on lisaks massipiirangutele nähtavad ka riigiteede gabariidipiirangud (lisaks püsivatele ka ehitustöödega seotud ajutised piirangud).Targa Tee lehelt leiab kiiresti ka riigiteede täpse paiknemise, teehooldepiirkondade jaotuse ning maantee talvise hoolduse taset näitava seisunditasemete kaardi.

Uus portaal on võrdselt kasutatav nii lauaarvutites kui ka nutiseadmetes ning saadaval inglise ja vene keeles.

Targa Tee üheks oluliseks funktsionaalsuseks on kogutud andmete edastamine teistele teenusepakkujatele. Euroopa Liidu poolt on liiklusinfo jagamiseks ette nähtud kohustuslik standard DATEX II, millele vastavaid andmeid saavad huvilised uuest Targast Teest peagi vabalt kasutama hakata.

Portaali uuendamine toimus projekti „Tarktee jätkuarendus“ raames, mille abikõlblikest kuludest 85% kaetakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest ja 15% riikliku kaasfinantseeringuna.

Tutvu uue portaaliga SIIN 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077