16. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma juhtiv laevaakude tootja alustas koostööd Saaremaa firmaga

Corvusele toodetud energiasalvestite proovipartii.
Foto: Arno Mikkor
Kuresaare elektroonikaettevõte Incap allkirjastas 5 miljoni euro suuruse koostöölepingu maailma juhtiva meretranspordi energialahenduste tootjaga Corvus Energy, mille raames pakub Incap tootmisteenust nende uuele tootesarjale.

“Allkirjastatud koostööleping on meie jaoks väga oluline juba ainuüksi seetõttu, et merenduselektroonika ja -elektromehaanika näol on tegemist strateegilise ärivaldkonnaga, kus tahame keskenduda üha enam uute energialahenduste ja tööstuslike seadmete tootmisele,” selgitas Incap Corporationi ja Incap Electronics Estonia juht Otto Pukk.

Corvuse toodete valmistamine ja kokkupanemine toimub Incapi tehases Kuressaares. selgitab, et ettevõte on juba varasemalt tootnud Corvuse jaoks näidispartii ja lõpetanud tootmissüsteemi ümberhäälestamise, käivitades planeeritud seeriatootmise.

"Arendame praegu tootmist Norras, mistõttu on meil hea meel, et leidsime siinses piirkonnas professionaalse partneri, kes aitab meil pakkuda kõrge kvaliteediga tooteid Skandinaavia turupiirkonnas. See koostöö on meie jaoks väga väärtuslik, kuna võimaldab meil arendada edasi uusimaid akude süsteeme," sõnas Corvus Energy tegevjuht Geir Bjørkeli.

Corvus Energy toodab suure võimsusega energiasalvesteid, mis põhinevad liitiumioonakude moodul-süsteemidel. Ettevõtte kõrge kasutuskindlusega energiasalvestid pakuvad püsivat jõudlust nii hübriid- kui täiselektrijõul töötavatele tööstusseadmetele, sealhulgas ka suurtele laevamootoritele.

Ettevõtte poolt arendatavatel akusüsteemidel on madalad hoolduskulud ning need võimaldavad vähendada laevade kütusekulu ja heitgaase. Üle 90% suurtest hübriidlaevadest maailmas kasutab Corvus'e energiasalvesteid. "Osalemine Corvuse energiasalvestite tootmisprotsessis annab meile Incapis võimaluse panustada edaspidi keskkonnasõbralikuma meretranspordi arengusse" lisas Pukk.

Corvus Energy asutati Kanadas ning ettevõte tegutseb ka Norras Bergenis. Ettevõtte omanike hulka kuuluvad Equinor Technology Ventures (endise nimega Statoil) ja Norra Norsk Hydro ning Singapuri BW Group.

Corvusega koostöölepingu sõlminud Incap on rahvusvaheline elektroonikatööstus, mille tehased Kuressaares ja Indias pakuvad klientidele kõikjal maailmas uusima tehnoloogia abil toodetud kvaliteetseid elektroonikaseadmete lahendusi.

Incapi Saaremaa tehase rahvusvahelises meeskonnas on täna kokku üle 70 töötaja.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077