15. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rail Baltic uurib kliimamuutuste mõju projekti tulevikule

Raudtee
Foto: RailBaltic
Kolme Balti riigi ühisettevõte RB Rail AS teostab uuringut, et selgitada välja kliimamuutuste mõju Rail Baltica raudteeprojektile – selle ehitamisele, hooldamisele ja toimimisele.

14. novembril toimus kohtumine projektiga seotud organisatsioonide ja uuringut ellu viiva ettevõtte vahel, et arutada uuringu esmaseid tulemusi, tuvastada keskkonna mõjutegurid raudteetrassi eri osades ja vaadata üle strateegiad riskide maandamiseks.

Uurimistöö peamine eesmärk on olla valmis projekti elutsükli vältel toimuvateks kliimamuutusteks. Kliima mõju hindamine terve raudteetrassi ulatuses kuulub Rail Baltica konsolideeritud eelprojekti tegevuskavva.

Uuring tuvastab taristu infrastruktuuri kõige haavatavamad kohad ja selle raames tehakse ettepanekud kliimamuutustega kohanemiseks vajalike meetmete rakendamiseks. Lisaks leitakse jätkusuutlikud lahendused, mis aitavad leevendada raudtee mõju keskkonnale.

Uuringut teeb Eesti keskkonnakorralduse ja ruumilise planeerimise konsultatsiooniettevõte Hendrikson & Ko koostöös rahvusvaheliste keskkonnaalaste ettevõtetega SIA Vides Ekspert ning DGE Baltic Soil and Environment.

Uurimistöö hõlmab kliimaprognooside, asjakohaste uuringute ja strateegiate analüüsi, riskide tuvastamist ja hindamist koos nõrkuste kaardistamisega. Sealjuures töötatakse välja ja antakse hinnang võimalikele lahendustele. Uurimistöö planeeritav lõpp on 2019. aasta jaanuaris.

RB Rail AS on Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte, mis on loodud selleks, et ellu viia Rail Baltica – esimene omataoline Baltimaade taristuprojekt, mis loob uue transpordikoridori Tallinnast Leedu-Poola piirini. RB Rail AS on Rail Baltica projekti keskne koordinaator. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on raudteeliini projekteerimine, ehitamine ja turustamine.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077