Autor: Logistikauudised.ee • 9. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordica sulgeb Tallinnast kolm lennuliini

Nordica lennukid
Foto: Postimees/Scanpix
Nordica lõpetab jaanuaris nendesse sihtkohtadesse lendamise, mida praegune konkurentsiolukord ei soosi, ning soovib vabanenud lennukid ja personali suunata teenindama kasumlikke allhankelepinguid, teatas ettevõte.

Alates 14. jaanuarist ei lenda Nordica raskenenud turuolukorra tõttu enam Oslosse, Amsterdami ega Peterburi. Teenindamine jätkub talveperioodil kaheksal otseliinil, lennates Tallinnast Stockholmi, Vilniusesse, Kopenhaagenisse, Brüsselisse, Kiievisse, Varssavisse, Viini ja Münchenisse.

Nordic Aviation Groupi juhi Hannes Saarpuu sõnul on Peterburi ja Amsterdami puhul põhjuseks vähene nõudlus ning Oslo liinil terav konkurents, kus pole majanduslikult mõistlik kolmanda vedajana lennata.

„Pigem suuname oma ressursi kasumit teenivatesse projektidesse, mis tugevdavad meie majandustulemusi. Nagu iga teine ettevõte, peame ka meie olema eelkõige kasumlikud ja tulevased muudatused liinivõrgus teenivadki seda eesmärki. Nordica võime olla paindlik ja reageerida operatiivselt turu muutustele on pikaajalise edu tagamisel oluline tegur,” selgitas Saarpuu.

Reisijatele, keda jaanuarikuus tehtavad muudatused puudutavad, pakutakse välja alternatiivsed lahendused. Nordica kodulehel on üleval täielik info selle protsessi ja reisija õiguste kohta. Saarpuu kinnitusel ei ole vaja kellelgi oma pileti pärast muretseda.

„Lennufirmad on väga hästi treenitud kiiresti reageerima sellele, kuidas viia varem pileti ostnud reisijad sihtkohta. Seda tuleb lennundusäris eri põhjustel päris sageli ette,” lisas ta.

Lennukite suunamine kasumlikele liinidele ei muuda lendava personali arvu. Jaanuaris tehtavate muudatustega seoses kaotatakse kontori poolelt ära 9 töökohta..

Nordica käitab ühtekokku 19 lennukit, millest kümmekond alustab oma päevatööd Tallinna baasist. Lennukite arv järgmise aasta plaanide kohaselt ei vähene, pigem võib see uute ekspordiprojektide lisandumise korral suureneda. Nordica tütarfirma Regional Jet jätkab kasvamist ning nõudlus uute pilootide ja pardateenindajate järele on endiselt suur.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077