Autor: Logistikauudised.ee • 9. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased on Baltimaade kangeimad autoliisijad

BMW salong.
Foto: Raul Mee
Ligi 65% Eesti inimestest plaanib lähitulevikus auto soetamiseks kasutada liisingut, näitas 2018. aasta suvel korraldatud AS SEB Liisingu uuring. See osutus Baltimaade suurimaks näitajaks võrreldes Läti 54-protsendilise ja Leedu 34-protsendilise huviga liisinguteenuste vastu.

Tervelt 70% eestlastest vastanutest kinnitasid, et otsivad auto ostmisel eeskätt koostööd oma pangaga, kusjuures panga pakkumise juures peetakse kõige olulisemaks pakutud intressimäära ja esimese sissemakse suurust. Samuti pidasid Eesti kliendid oluliseks liisingukulude läbipaistvust ning võimalust ajada asju interneti teel.

„Eesti liisinguturgu üldiselt võib pidada kogu Euroopa mõistes väga kõrgelt arenenuks. Tooted ja nende erinevused on teada-tuntud ja kergelt kättesaadavad. Võrreldes meie Balti naabritega kasutab eestlane oluliselt rohkem auto soetamisel liisingufirmade abi ning võib öelda, et inimeste usaldus liisinguteenuste vastu on suur. Suurim potentsiaal aga peitub kindlasti Leedus,“ kommenteeris uuringu tulemusi AS SEB Liisingu juhatuse liige Rein Karofeld.

„Kõigis Balti riikides leidub veel piisavalt inimesi, kel liisingteenuse kasutamise kogemus puudub. Eeskätt tööjõuturule sisenevad noored. Liisingut ei tasu karta, küll aga soovitame kohustuse võtmisel õiglaselt hinnata oma võimet uue lisanduva kohustusega hakkama saada ja juhime tähelepanu, et auto liisingumakse ei ole kogu autoga kaasnev kulu,“ võtab Rein Karofeld teema kokku.

Liisinguga kaasnevatest teenustest pakuvad klientidele kõige rohkem huvi võimalus sõlmida mugavalt kaskokindlustusleping, mida kinnitas 76% küsitletuist, ja hea pakkumine talverehvidele, mida kinnitas 60% vastanuist.

SEB Liisingu Eestis, Lätis ja Leedus korraldatud autoostu- ja kasutamisharjumuste teemaline uuring oli korraldatud suvel 2018 ning hõlmas üle 3100 vastaja.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077