Autor: Logistikauudised.ee • 8. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

United Motors ostab Auto Forte

Auto Forte juht ja senine omanik Raido Toonekurg jätkab ettevõtte juhtimist ka pärast selle müüki.
United Motors AS on sõlminud lepingu Peugeot ja Hyundai esindaja Auto Forte Tallinn OÜ 100% osaluse ostmiseks. Auto Forte Tallinn on Eesti suurim ja vanim Peugeot edasimüüja, alates 2015. aastast esindab Auto Forte ka Hyundai kaubamärki.

United Motorsi juhatuse liikme Kristo Karilaidi sõnul on United Motors juba mõnda aega otsinud uusi automarke oma portfelli. „Auto Forte on tugev Peugeot ja Hyundai edasimüüja, kes jagab United Motorsiga samu väärtuseid, pidades tähtsaks kliendirahulolu ja professionaalset teenindust,“ sõnas Karilaid.

Kokkuleppe kohaselt jätkab Auto Forte senine omanik ja tegevjuht Raido Toonekurg ettevõtte juhtimist vähemalt järgmised kaks aastat. „Usun, et United Motorsi näol on tegemist tugeva ja pikaajalise vaatega omanikuga, kelle soov on Auto Forte äritegevust kasvatada ja arendada. Järgmisel aastal on meie plaan laiendada Auto Forte Hyundai müügisalongi ja investeerida teeninduse sisseseadesse,“ sõnas Toonekurg.

„Oleme Raido juhtimisel Auto Forte Tallinna varasemate tegemistega väga rahul. Samuti, Peugeot ja United Motorsi nägemus brändi tuleviku suhtes kenasti ühtib ja näeme uues koostöös lisavõimalusi Peugeot edu jätkamiseks Eestis,“ kinnitas Peugeot Baltikumi maaletooja juht Andrus Kuus.

Tehing jõustub peale Konkurentsiameti heakskiitu

Auto Forte Tallinn tegutseb ametliku Peugeot ja Hyundai edasimüüjana Tallinnas, olles keskendunud Peugeot ja Hyundai mootorsõidukite müügile, teenindusele ja garantiiremondile. 2017. aastal oli Auto Forte suurim Peugeot esindaja Eestis ning saavutas Peugeot parima teeninduse tiitli.

Hyundai müüki suutis Auto Forte võrreldes eelneva aastaga kahekordistada. Auto Forte 2017. aasta käive oli 15,6 miljonit eurot, 2018. aastal jõuab Auto Forte müük 1000 autoni ja käive 20 miljoni euroni. Ettevõttes töötab 32 inimest.

United Motors on alates 2000. aastast esindanud BMW, MINI, KIA ja Fiati kaubamärke Eestis. 2017. aasta kevadel andis BMW Northern Europe United Motorsi Peetri esindusele üle auhinna Balti riikide kõrgeima kliendirahulolu saavutamise eest.

Alates 2017. aasta 12. juunist tegutseb United Motors Peetri esinduses ametliku BMW ja MINI teenindusena, maaletoomise õiguse koos nelja esindusega omandas mullu suvel Inchcape Motors. United Motorsi käive oli 2017. aastal 30,7 miljonit eurot, ettevõttes töötab 45 inimest. Ettevõtte põhiomanik on Šveitsis asuv valdusettevõte Belmot AG, lisaks kuuluvad omanikeringi Kristo Karilaid ja Jaanus Nieländer.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077