Autor: Logistikauudised.ee • 7. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autojagamisteenus muutub järjest popimaks

Autolevi rakendus.
Foto: Autolevi
Autojagamisteenus hakkab vaikselt tuure koguma. Nii näiteks on Eesti idufirmana alustanud autojagamisteenusel Autolevi tänaseks juba üle 22 000 kasutaja ning sel aastal toimunud üle 3000 renditehingu.

Autolevi asutaja Tauri Kärsoni sõnul viib nende rakendus kokku inimesed, kes ise autot ei oma, ja autoomanikud, kes soovivad teenida tagasi oma sõidukisse investeeritud kulud. „Huvi Autolevi teenuse vastu on kasvanud üle meie ootuse – ainuüksi sel aastal on toimunud Autolevis üle 3000 renditehingu,” ütles Kärson.

Iduettevõtte eeliseks peab ta just teenuse lihtsust, mis aitab inimestel kiirelt leida sobiv sõiduk kas või enda kõrvaltänavast. “Kõige sagedamini renditakse Autolevist sõiduk puhkusele või sugulaste juurde maale sõiduks. Palju on ka inimesi, kes vajavad rehvivahetuse või remonditööde ajaks asendusautot. Sõidukit otsitakse ka kolimise tarbeks või soovitakse pulmadeks leida erilisemat autot,” nimetas Kärson inimeselt inimesele autorendi peamisi kasutusviise.

Viis aastat tegutsenud Autolevi laienes 2015. aastal Lätti ja kinnitas aasta hiljem kanda ka Soomes. “Seni on Eestis leidunud kõige suurem hulk inimesi, kes on soovinud kasutada autojagamise teenust. Usun, et Soome turg on meie ettevõtte jaoks veel suuresti kasutamata potentsiaal. Oleme Soomes tegevuse laiendamiseks avanud ka investeerimisvõimaluse ühisrahastusplatvormil Funderbeam. Eile pärastlõunal panime oma profiili üles ja esimeste tundidega tuli 54% protsenti kaasatavast rahast kokku,” sõnas Kärson.

Autolevi teenuse põhimõte on lihtne – autoomanikud saavad oma kulude katmiseks teenida lisaraha rentides enda autot. Rentijatel on võimalik üle Eesti leida endale sobiv sõiduk, lisaks sõiduautodele leiab Autolevist ka mootorrattaid, väikebusse, kaubikuid, veoautosid, aga ka traktoreid ja järelkärusid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077