5. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansabussi kontsern: 5 miljonit reisijat vaatamata raskustele

Foto: Liis Treimann/Postimees
Hansabuss AS Baltikumi kontsern ületas tänavu 9 kuuga viie miljoni reisija piiri, ettevõtte 391 sõidukit läbisid 17 miljonit liinikilomeetrit. Ettevõte hinnangul on bussisektor tervikuna aga vägagi keerulises olukorras.

Hansabuss AS Eesti ja Läti masinapargis oli 2018. aasta esimese üheksa kuu seisuga 391 sõidukit ja ametis rohkem kui 500 bussijuhti. Eestis ja Lätis kasutas Hansabussi ettevõtete teenust viis miljonit reisijat ning bussid läbisid sealjuures 17 miljonit liinikilomeetrit.

„Investeerime kaasaegsesse bussiparki ning tellimusveo segmendis on meil suurem osa sõidukeid ainult paari aasta vanused,“ sõnas Hansabuss AS Baltikumi juht Henri Aaslav-Kaasik.

Samas tõi Hansabussi tegevjuht välja, et bussisektor on vägagi keerulises olukorras ja seisab sõna otseses mõttes väljakutsete lävel.

„Vaatamata käesoleval aastal tõusnud ja järjest kasvavatele palga-ja kütusekuludele ei ole nii bussiteenuse tellijad kui ka teenusepakkujad valmis proportsionaalselt kasvavate kuludega õigustatud hinda aktsepteerima. Selle tulemusena on kogu sektor tugeva surve all,“ ütles Hansabussi esindaja.

Ta lisas, et olematute marginaalide lõksus olevad ettevõtjad ei suuda investeerida töötajatesse ning leida uusi nutikaid lahendusi efektiivsuse parandamiseks ja innovatsiooniks. „Siinkohal on heaks näiteks bussijuhtide madal töötasu, mis on viinud sektori kriisi lävele ja tekitanud kroonilise bussijuhtide puuduse,“ tõdes Henri Aaslav-Kaasik.

Hansabussi ettevõtted tegutsevad tellimus- ja regulaarveo,  kommertsliiniveo ja avaliku liiniveo segmentides. Hansabussi alla kuuluvad ka kaubamärgid City Tour ja Red Busses.

Hansabuss on Hansa Gruppi kuuluv ettevõtete kontsern, mis osutab bussitransporditeenust Balti riikides ja mujal Euroopas. Kontserni kuuluvad lisaks emaettevõttele Hansabuss AS tütarettevõtted Samat AS, Hansa Bussiliinid AS, Hansabuss Latvia SIA, Tukuma Auto SIA ja selle tütarettevõte Tutransauto SIA, AIPS SIA, Virazas SIA, Bauskas AO SIA ja Ludzas ATU SIA.

Hansa Gruppi kuuluvad lisaks bussitransporditeenust pakkuvatele ettevõtetele autorendiettevõtted Hansarent OÜ ja Baltic Mobility OÜ (Europcar kaubamärk Eesti, Läti ja Leedu ning Interrent kaubamärk Eesti, Läti ja Leedu) ning AS IV Pluss (Iveco ja Iveco Bus kaubamärgid). Grupi ettevõtted annavad Baltikumis tööd rohkem kui 700 inimesele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077