Autor: Logistikauudised.ee • 22. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPD avas Jõhvi äripargis uue terminali

DPD uus terminal Jõhvis.
Foto: DPD
Logistikaettevõte DPD Eesti avas Jõhvi äripargis ligi 1000 m2 suuruse ning üle miljoni euro maksma läinud uue terminalihoone, millest hakkavad läbi käima ettevõtte kogu Ida-Virumaa piirkonna kaubamahud.

DPD Eesti tegevjuht Rainer Rohtla selgitas, et kaasaegsete tingimuste ja tulevaste kaubamahtude teenindamiseks piisava varuga terminalihoone ehitamise taga olid just pidevalt suurenevad pakivedude mahud üldiselt ning  ka kogu Ida-Virumaa piirkonnas.

„Lisaks muidugi ka lihtsam põhjus, et vanad ruumid hakkasid jääma juba liialt kitsaks meie enda töötajatele. Uus terminal pakub paremaid töötingimusi ning töörahulolu,“ märkis Rohtla ning lisas, et üha kasvava tööjõupuuduse juures on heade inimeste leidmise ja hoidmise nimel vaja ka tööandjal selleks pingutada.

„DPD Eesti on omanud allüksust Jõhvis tegelikult juba aastaid, kuna linna asukoht efektiivse jaotuslogistika sõlmpunktina on ülimalt hea,“ märkis Rohtla.

„Meie senise terminali asukohad on Jõhvis mitmel korral muutunud, sest oleme pidevalt oma äri laiendanud ning sellest tulenevalt vajanud suuremat pinda. Eelmine terminal asus lisaks ka elumajade läheduses, mis ei ole vastutustundliku ettevõtluse mõistes aktsepteeritav, kuna me ei taha häirida piirkonnas elavaid inimesi, mille autode laadimine öötundidel kahjuks kaasa toob. Seega on meil selle võrra suurem heameel, et lisaks modernsemale hoonele, kus on paremad töötingimused, saame olla ka vastutustundlikud kohaliku kogukonna suhtes viies logistika linna kõrval asuvasse tööstusparki,” selgitas Rohtla.

DPD teenindab Jõhvi jaotusterminalist kogu Ida-Virumaad ning terve piirkonna järjepidev areng on toonud kaasa ka püsiva pakivedude mahtude kasvu. Üleüldist vedude suurenemist on lisaks innustanud ka DPD Pickup võrgustiku laiendamine ja uute pakiautomaatide piirkonda lisandumine.

„Uus terminalihoone jätab meile veel ligi 40% varu kaubamahtude suurenemisel ning sorteerimise ning viimase miili teenuse efektiivsuse tõusuga on varu veelgi rohkem. Saame kindlasti väita, et DPD omab uue terminali näol Ida-Virumaa teenindamiseks kõige paremat võimekust logistika ettevõtete seas Eestis, mis on positiivse mõjuga piirkonna kõikidele ettevõtjatele, sest logistika teenuse kvaliteet ja kiirus paraneb veelgi,“ märkis DPD Eesti tegevjuht.

Hoones asuvad tööle tänased Ida-Virumaa piirkonna autojuhid ja töötajad, saades veelgi kaasaegsemad töötingimused. “Esialgu uusi töökohti juurde ei teki, kuid suuremad ruumid toetavad kindlasti arengut ja uute töökohtade loomist,” lisas Rohtla.

DPD tegi otsuse Jõhvi äripargi kasuks, kuna DPD Eesti peakontor asub Jüri tehnopargis ning Tartu esindus Ülenurme tehnopargis. “Oleme näinud aastaid tehnoparkide positiivseid arenguid ning seda, et eraldades läbimõeldult elu- ja ärikeskkonna, loome parimad tingimused mõlemale, seega otsus valida ka Jõhvis sama lähenemine oli igati loogiline,” selgitas Rainer Rohtla.

Lisaks DPD terminalile on äriparki laienemas Puukeskuse kaubamärki kasutav MKJ Baltic OÜ ning projekteerimise faasis on veel paar suurettevõtet.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077