Autor: Logistikauudised.ee • 9. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam kasvatas mahtusid

Tallinna Sadam
Foto: Raul Mee
Kolmandas kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 5,5 miljonit tonni kaupa ning 3,5 miljonit reisijat. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes kaubamaht 27,5% ning reisijate arv 2,2%.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul tuleneb kahe viimase aasta kolmandate kvartalite võrdluses kaubamahtude suurenemine läbi sadamate veetud vedellasti arvelt. „Vedellasti suu kasv on pigem erandlik ja tekkis peamiselt eelmise aasta väga madalast baastasemest. Järgnevatel perioodidel me võrdluses eelmise aastaga nii suurt kasvu ei prognoosi, vaid näeme pigem kaubavoogude stabiliseerumist,“ ütles Kalm pressiteates. Vedellasti mahtude kõrval suurenesid teenindatud segalasti ja vähesel määral ka ro-ro ning puistlasti mahud. Konteinerites veetavate kaupade maht tonnides vähenes, kuid samas suurenes teenindatud konteinerite ühikute arv.

Suurimate laevaliinide Tallinn-Helsingi ja Tallinn-Stockholm reisijate arv oli kolmandas kvartalis suhteliselt samas suurusjärgus kui aasta varem. „Reisijate osas suurenes kõige rohkem Tallinn-Peterburi liini reisijate arv ehk ligi 18% ning eelmise aastaga võrreldes külastas meie sadamaid 12% enam kruiisilaevade reisijaid. Loodame reisijate arvu osas mõõduka kasvu jätkumist,“ märkis Valdo Kalm.

Laevakülastustes suurenes eelmise aasta võrdluses 71 külastuse võrra kaubalaevade ja 15 võrra kruiisilaevade külastuste arv. Regulaarliinidel seilanud reisilaevade külastuste arv aga vähenes 177 külastuse võrra, kuna Viking FSTR sel aastal liinile ei enam ei tulnud.

Üheksa kuu kokkuvõttes oli Tallinna Sadama kaubamaht 15,6 miljonit tonni, suurenedes eelmise aastaga võrreldes 9% ja sadamaid läbinud reisijate arv 8,3 miljonit, mis on 1% enam kui 2017. aasta samal perioodil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077