21. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühistranspordi hind tõuseb üle 100 miljoni euro

Tasuta buss
Foto: Dmitri Kotjuh/Scanpix
Valitsuse plaani kohaselt kasvab ühistranspordi dotatsioon järgmisel aastal 101 miljoni euroni, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson rääkis, et tänu tasuta bussitranspordile kasvas sõitjate hulk maakonnaliinidel augustis keskmiselt 33 protsenti. "See näitab, et sõidu hind on inimestele väga suure tähtsusega. Meie eesmärk on kindlasti tasuta ühistranspordiga jätkata ning see kajastub ka uues eelarves,“ märkis Simson.Minister lisas, et sama oluline, nagu soodne bussisõit, on ka liinide tihedus ja mugavad graafikud. Nii ühistranspordikeskuste tegevuseks kui ka liinivõrgu tarbeks on vahendid ette nähtud. Bussitranspordi dotatsioon kasvab kokku 34,8 miljonilt eurolt 43,3 miljonile.Siseriiklikel laeva-, lennu- ja raudtee ühendustel tagatakse liinivedu vähemalt selle aasta tasemel. 

Saaremaa ja Hiiumaa saavad järgmisel aastal lennuühenduse pidamiseks üle kahe korra rohkem vahendeid ehk 5,53 miljonit eurot. Sellel aastal oli lennuühenduste pidamiseks ette nähtud 2,6 miljonit eurot.Lennunduse toetuseks eraldatakse lisaks veel 6,995 miljonit eurot ka Tallinna Lennujaamale, millega tagatakse paremad lennuühendused ja toetatakse regionaalseid lennujaamu.Elroni dotatsioonide maht järgmisel aastal ulatub 30,8 miljoni euroni. Lisaks saab Elron kasutada piletitulu, mis on tänavu esimese kaheksa kuuga olnud 23% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.Kokku suunatakse järgmisel aastal ühistranspordi dotatsioonideks 9 miljonit eurot rohkem kui eelmisel aastal ehk teisisõnu kasvab dotatsioonide maht 92 miljonilt eurolt 101 miljonini.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077