Autor: Logistikauudised.ee • 19. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased hakkavad Eestis Opelit esindama

Kui kevadel ostis Soome firma Bassadone Automotive Nordic ära Peugeot` maaletooja Baltikumis, KW Bruuni, siis eile teatas Opel, et ka nende uueks esindajaks Baltikumis saab olema Soome ettevõte LänsiAuto OY.

Muudatused Opeli edasimüügivõrgus olid igati loogilised, sest siiani oli Opeli ametlikuks importööriks Baltimaades Budapestis asuv Opel Southeast Europe, mis oli välja kasvanud omaaegsest General Motorsi (GM) müügivõrgustikust. Teadupoolest müüs GM aga Opeli Peugeot ja Citroeni tootjale PSA-le ning lahkus sisuliselt Euroopast.

See, et PSA soovib nüüd Opeli müügivõrku oma käe järgi ümber korraldada, on pigem asjade loomulik käik.

„Mujal Skandinaavias tegutsevad uued Opeli importöörid juba mõnda aega, nüüd leiti tugev esindaja ka Soome ja Baltimaadesse: LänsiAuto OY ostis ära Soome Opeli importööri Opel Finland OY, saades sealseks maaletoojaks. Tehing sisaldas ühtlasi ka Opeli impordi ülevõtmist Baltimaades,“ lausus Opel Southeast Europe Eesti tegevjuht Marek Vihuri Logistikauudistele.

Vihuri sõnul on uudis ka nende jaoks nii värske, et midagi konkreetsemat eesootavatest muudatustest ta täna öelda veel ei oska. „Mina ise olen küll väga optimistlik, sest meie jaoks on päris kindlasti lähedal asuva Soomega lihtsam asju ajada, kui Budapestis asuva senise peakontoriga,“ lausus Vihuri.

Lisaks on LänsiAuto tema sõnul Soomes väga tugev tegija, kes müüb aastas sama palju uusi autosid, kui on Eesti sõiduautode turg kokku, ehk ca 23 000 autot.

„Nende käes on ka 40% Opeli turuosast Soomes ja päris kindlasti tunnevad nad siinse piirkonna autoturgu väga hästi,“ ütles Vihuri, kelle sõnul ei ole hetkel vähimatki infot, et soomlased kavatseksid hakata tegema siin mingeid suuremaid ümberkorraldusi. Ei importööri esinduskontori, ega edasimüüjate suhtes. „Ehk ega meie jaoks ei muutu sisuliselt midagi. Kui, siis pigem on muutused positiivsed.“  

LänsiAuto on üks Soome suurimatest automüüjatest, kelle müügikäive ulatub aastas 300 miljoni euroni ning ettevõttes töötab umbes 600 inimest. LänsiAuto jaemüügiportfelli kuulub ühtekokku üheksa erinevat automarki, lisaks Opelile veel Audi, Honda, Mercedes-Benz, Nissan, Peugeot, SEAT, Toyota ja Volkswagen.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077