17. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunda sadama müüja: praegu saab mõistliku hinna

Meeölis Einstein.
Foto: Andres Haabu
Kunda Nordic Tsement AS müüb Kunda sadama Baltic Maritime Logistics Groupile, tehingu taga on soov keskenduda põhiärile ja ka see, et praegu on müügiks hea aeg.

Müügihinda kumbki pool ei avalda. "Plaanisime seda juba eelmisest aastast. Grupi strateegia on keskenduda põhitegevusele ja muudest asjadest sammhaaval välja tulla siis, kui turg on hea ja saab mõistlikku hinda," sõnas Kunda Nordic Tsemendi juht Meelis Einstein. Tema sõnul otsustatakse tehingust saadud raha kasutamine omaniku HeidelbergCement Groupi tasandil.Tsemendifirmal läheb tema sõnul üldiselt hästi, mahtude suurenemist oodatakse Rail Balticult. "Meil on tootmisvõimsust mitme Eesti jagu. Praegu on suur ehitusmaht Kredexi meetmega seotud majade renoveerimine, kuhu tsementi ja betooni väga palju müüa ei saa. Aga kui Rail Baltic algab, siis on vaja just betooni ja killustikku," märkis ta.BMLG tütarfirma Kunda Sadam juhatuse liikme Daimar Truija sõnul on tehing veel nii uus, et plaanidest on vara rääkida. "See on nii värske tehing, pole veel lõpulegi viidud. Konkreetseid plaane pole veel paika pandud, hakkame seda alles aasta lõpus arutama," sõnas ta. 

Tehing vajab veel konkurentsiameti heakskiitu.Kunda sadam käitles mullu 1,5 miljonit tonni kaupu. Sadam teenindab peamiselt kohaliku tööstuse importi ja eksporti.HeidelbergCement Group on 1873. aastal asutatud maailma juhtivaid ehitusmaterjalide tootjaid, tegutsedes 60 riigis. Kontserni mullune müügitulu oli 17,3 miljardit eurot.Baltic Maritime Logistics Group AS on 2000. aastal asutatud kontsern, mis koondab kümnes riigis erinevaid logistikavaldkonna ettevõtteid. Mullune müügitulu oli 143 miljonit eurot, kasum üle 13 miljoni euro.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077