Autor: Logistikauudised.ee • 12. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volvo Trucks esitles oma nägemust veonduse tulevikust

Volvo nägemus tuleviku elektriveokist.
Foto: Volvo Trucks
Volvo Trucks esitles isejuhtivate ja elektri jõul töötavate tarbeveokitega uut veonduslahendust, mis sobib kinnistele territooriumitele, nagu näiteks erinevad logistikakeskused.

Volvo kaugem eesmärk on täiendada olemasolevaid lahendusi ja anda võimalusi ettevõtetele, kes vajavad kindlate ümberlaadimiskohtade vahel pidevaid veoteenuseid.

„Kõik viitab sellele, et üleilmne transpordivajadus suureneb järgmisel kümnendil märkimisväärselt. Kui soovime täita seda nõuet jätkusäästlikul ja tõhusal viisil, tuleb leida uusi lahendusi. Sujuva kaubavoo tagamiseks peame ka olemasolevat taristut senisest paremini ära kasutama. Meie väljatöötatav veondussüsteem on praegustele lahendustele oluline täiendus, sest see aitab lahendada mitmeid ühiskonna, veoettevõtete ja veoteenuste ostjate ees seisvaid väljakutseid," ütles Volvo Trucksi president Claes Nilsson.

- Täiendusena praegustele lahendustele töötab Volvo Trucks välja uut tüüpi veonduslahendust korduvate vedude jaoks, mis nõuavad kindlate ümberlaadimiskohtade vahel ülimat täpsust.

- Veonduslahendus koosneb isejuhtivatest, ühendatud elektriveokitest ja veojuhtimiskeskusest.

- Veokeid kasutatakse vedukina ja need sobivad olemasolevate koormakandurite/haagistega.

- Veok liigub täielikult elektri jõul, heitgaasi vabalt ja väikese müratasemega. Jõuülekanne ja akukomplekt on sama tüüpi, mis Volvo Trucksi elektriveokitel.

Loe süsteemist lähemalt: www.volvotrucks.com/vera

Volvo Trucksi tuleviku veonduslahendus on ette nähtud regulaarsete ja korduvate veoülesannete täitmiseks mingil kindlal territooriumil, mida iseloomustavad suhteliselt lühikesed vahemaad, suured koormad ja suur tarnetäpsus. Tüüpiline näide on logistikakeskused, kuid võimalikud on ka muud kasutusalad.

„Meie süsteem on laiendus tipptasemel logistikalahendustele, mis on mitmetes tööstusharudes juba kasutusel. Et isejuhtivad veokid on heitme- ja müravabad, saab neid kasutada nii päeval kui ka öösel. Lahenduses kasutatakse olemasolevat teede taristut ja koormakandureid, mis lihtsustab kulude hüvitamist ja võimaldab olemasolevate tegevuste integreerimist," selgitab isejuhtivate veokite valdkonna asepresident Mikael Karlsson.

Veoülesanneteks kasutatakse isejuhtivaid elektriveokeid, mis on ühendatud pilvteenuse ja veojuhtimiskeskusega. Veokid on varustatud keerukate süsteemidega, mis võimaldavad isejuhtimist. Need on ette nähtud hetkeasukoha tuvastamiseks (sentimeetrilise täpsusega), täpseks jälgimiseks ning teiste liiklejate tegevuse analüüsimiseks ja seejärel täpseks reageerimiseks.

Vaata videot, kuidas Volvo veolahendus töötab

Veojuhtimiskeskus hoiab vedudel pidevalt silma peal, jälgides täpselt iga veoki asukohta, aku laetust, veose sisu, hooldusnõudeid ja mitmeid muid näitajaid. Nagu tööstustootmise protsessis, kohandatakse tarbetu ootamise vältimiseks ja tarnetäpsuse suurendamiseks kiirust ja vedude kulgu. See võimaldab minimeerida jäätmeid puhvervarudena ja suurendada kättesaadavust. Samal marsruudil liikuvad veokid teevad optimaalse töövoo tagamiseks koostööd.

Lähitulevikus arendab Volvo Trucks koos valitud klientidega veonduslahendust edasi, keskendudes prioriteetsetele rakendustele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077