Autor: Logistikauudised.ee • 29. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Vanasadamat ootavad ees uuendused

Tallinna Vanasadama jahisadam.
Foto: Andres Haabu
Sel sügisel tehakse algust Tallinna Vanasadama lõunaosa detailplaneeringutega ja oktoobris on plaanis korraldada linnafoorum, et linlased saaksid kaasa rääkida, milliseid ajutisi lahedusi võiks leida Vanasadama tühermaadel enne ehitustööde lõplikku valmimist.

Kohtumisel Tallinna Linnavalitsuse ja AS Tallinna Sadama juhtide vahel arutati Vanasadama põhjalikku uuendamist, eraldi kruiisiterminali ehitamist ja avaldati ootust Reidi tee kiirele valmimisele, teatab Raepres.

„Kuulasime Tallinna Sadama arenguplaane ja on rõõm tõdeda, et mere ääres on asjad liikuma hakanud,“ tunnustas Tallinna linnapea Taavi Aas. „Linlastel ja külaliselt on oodata rahvusvahelise konkursi võidutöö alusel valminud Vanasadama nö masterplaani ellu viimist, mis annab kogu mereäärsele piirkonnale kesklinnas uue, kaasaegse ilme. Selle ala detailplaneeringutega soovime kiirelt edasi liikuda.“

„Oleme juba alustanud D-terminali rekonstrueerimise ja laiendusega ning uuenenud D-terminal valmib plaanide kohaselt 2020. aasta mais-juunis. Samasse aega planeerime ka kruiisiterminali avamist koos just linlastele mõeldud katusepromenaadiga, kus hakkab olema kohvik, mänguväljakud ja tervisespordiala.

Uuest kruiisiterminalist saab multifunktsionaalne Tallinna visiitkaart, mis sobib ka erinevate ürituste korraldamiseks,“ kirjeldas AS Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm.

Juba sel sügisel tehakse algust Vanasadama lõunaosa detailplaneeringutega ja oktoobris on plaanis korraldada linnafoorum, et linlased saaksid kaasa rääkida, milliseid ajutisi lahedusi võiks leida Vanasadama tühermaadel enne ehitustööde lõplikku valmimist, et tuua juba varem linlased mere äärde ja pakkuda neile meelepäraseid tegevusi.

Nii linna kui ka Tallinna Sadama juhid avaldasid heameelt Reidi tee ehituse alguse üle, mis annab valmimisel leevendust nii linnaliikumises kui ka sadama sujuvamas läbilaskevõimes. Reidi tee peaks tulevikus saama tuge Tallinna väikselt ringteelt, mis suunaks veokid veelgi kiiremini linnast välja.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077