Autor: Logistikauudised.ee • 17. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarte ja mandrivaheline kaubavedu kasvas juulis jõudsalt

TS Laevade parvlaev.
Foto: Katrin Press
Suursaarte ja mandrivahelist parvlaevaliiklust opereeriv TS Laevad vedas juulis Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel kokku 27 400 veokit, mida on 21 protsenti enam kui mullu samal ajal, suurimat kasvu näitas Rohuküla-Heltermaa liin.

„Kui juuli reisijate arv oli nii Saaremaa kui Hiiumaa liinil absoluutne rekord, siis kaubavedude kasvus tegid hiidlased juulis saarlastele silmad ette. Valdavalt tuli Hiiumaa liinil kasv metsavedudest, mis näitab, et lisaks turismile on suvel ka muu majandustegevus saarel vilgas,” ütles TS Laevad juht Jaak Kaabel.

TS Laevad vedas Rohuküla-Heltermaa liinil juulis 7 300 veokit ja haagist, mida on 45 protsenti rohkem kui mullu samal kuul. Seitsme kuu kokkuvõttes kasvasid kaubaveod Hiiumaa ja mandri vahel 22 protsenti 35 700 veoki ja haagiseni.

Virtsu-Kuivastu liinil liikus juulis 20 100 veokit ja haagist, võrreldes eelmise aasta juuliga on seda 21 protsenti rohkem. Seitsme kuu kokkuvõttes kasvas liinil kaubavedu üheksa protsenti 104 300 veoki ja haagiseni.

Kokku liikus suursaarte ja mandri vahel juulis 152 700 sõidukit, seal hulgas bussid, jalgrattad, mootorrattad, sõiduautod. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on seda kuus protsenti rohkem. Seitsme kuu kokkuvõttes vedas TS Laevad kahel liinil kokku 572 400 sõidukit, mida on pea kolm protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.

Reisijaid liikus juulis kahe liini peale kokku 393 400, mida on kaks protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta juuliga. Keskmiselt teenindas TS Laevad juulis 12 700 inimest päevas, mida on iga päevaselt 40% rohkem kui kuu varem.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077