Autor: Logistikauudised.ee • 16. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna ühistranspordis saab peagi teha viipemakseid

Tramm lennujaamas
Foto: Raepress
Ridango AS tutvustas uudset pangakaardi maksete süsteemi ühistranspordis, mis võimaldab kontaktivaba pangakaardiga sõidupileti eest tasuda ja mis paigaldatakse kõikidesse ühissõidukitesse novembriks.

Esitlusel tõdeti, et Tallinn on Euroopa pealinnadest üks esimesi, kus saab ühistranspordis pangakaardiga viipemakseid teha. Tallinna linnapea Taavi Aasa sõnul on oluline iga samm, mis ühistranspordi kasutamist mugavamaks ja tänapäevasemaks muudab ning aitab liikuda Tallinna elanike seas laialdasema ühistranspordi kasutamise suunas. „Viipemakse on oluline vaheetapp, kust on vaja jõuda mobiilimakseteni ühistranspordis, sest see on see suund, kuhu maailm liigub.“

Ridango tegevjuhi Erki Lipre kinnitusel on viipemaksete arendus ja juurutamine olnud aeganõudev, väga huvitav ning õpetlik protsess, mis sai alguse juba 2014. aastal, kui Ridango osales Mastercard Start Path programmis Iirimaal Dublinis.

“See ja sellele järgnenud pikaajaline koostöö Mastercardiga andis hea ülevaate kontaktivabade pangamaksete sooritamisest ühistranspordis. Tulemuseks Ridango, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Nets Estonia, linnade esindajate, pankade ja teiste partnerite ühise jõupingutusena välja töötatud kontaktivabade pangakaartide toimimise spetsifikatsioon Eesti ühistranspordis ning seejärel ka Ridango meeskonna pikaajaline arendus uue süsteemi turule toomiseks,” rääkis Erki Lipre.

Koostöös Tallinna Transpordiameti, Nets Estonia, LHV ning Mastercardiga toob Ridango AS pangakaardi viipemakse võimalused kõikidesse Tallinna trammidesse, bussidesse ja trollidesse juba novembriks. Sõidupileti hind on kõigile pangkaardiga maksjaile 1.10  ja pangakaarti lugevad validaatorid paigaldatakse ühissõidukite esiukse juurde.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077