Autor: Logistikauudised.ee • 14. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gonsiori tänav avatakse täies ulatuses alles novembris

Gonsiori tänava remont
Foto: Eesti Meedia/Scanpix
Gonsiori tänava kesklinna poolne osa on viimistlusjärgus ning Gonsiori/Pronksi ristmik avatakse liiklusele septembris, kuid kogu tänav avatakse liikluseks alles 15. novembriks.

„Osa maa-alustest trassidest ei ole kaardistatud ja ehituse käigus on isegi tsaariaegseid rajatisi välja tulnud, kuid siiani on hakkama saadud. Linna tänavate suuremahuliste rekonstrueerimistööde ajal on ummikutest häiritud linnarahvas on pahane, aga kui objekt valmis saab, siis unustatakse kõik ebemeeldivused,“ ütles Aas Raepressi ahendusel.

„Kõik märgid ja tööde praegune tempo annavad lootust, et nii saab olema ka Gonsiori tänavaga, mis kava kohaselt avatakse liiklusele 15. novembriks ja kogu objekt, koos Kunderi tänava parklate ja kergliiklusteega 2019 aasta juulis.“

Linnapea lisas, et vajadusel pannakse kooliaasta alguseks rekonstrueerimisjärgus olevale Gonsiori tänavale täiendavad liikluse reguleerijad koolilaste ohutust turvama.

Reidi teel, kus Pikksilma tänava poolsest otsast alustati teetrassi  rajamist 23. juulil, on praegu käsil tulevase kergliiklustee promenaadi aluse  pinnase koorimine ja taastäitmine. Tänase päeva seisuga on jõutud peaaegu Russalka mälestusmärgini.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on järgmisena kavas promenaadi aluse teekeha ja kaldakindlustuse rajamine. Kesklinnapoolse trassi osas käib vanade hoonerusude lammutamine.

Kuigi meeste ja masinate valmisolek on olemas, ei alustata  Reidi tee põhitrassi ehitust enne 15. novembrit. „Enne kui Gonsiori tänava tööd ei ole lõpetatud, pole võimalik Narva maanteel, Russalka piirkonnas laiaulatuslikku, osaliselt liiklust takistavat tee-ehitust alustada,“ ütles Klandorf.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077