Autor: Logistikauudised.ee • 9. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üleeuroopaline teemaksuaparaat hakkab peatselt tööle

DKV Box Europe
Foto: DKW
DKV Box Europe, millega saab tulevikus tasuda kõiki teemakse Euroopas, läbib hetkel testimise viimast etappi Belgia teemaksuoperaatori Viapass juures ning alates sellest sügisest saab seda seal juba kasutama hakata.

DKV kliendid üle kogu Euroopa testivad mitut tuhandet aparaati. Lisaks tehinguandmetele  kontrollitakse ja testitakse kõiki aparaadiga seotud protsesse, nagu näiteks hädaolukorrad või klienditugi.

Veoettevõte Vervoer Engelbosch on Belgia esimene testklient, kes saab oma teemaksuaparaadid. Esialgu kasutab transpordiettevõte DKV Box Europe seadmeid oma siseriiklike vedude sõidukites.

DKV Box Europe seadet saab veebist tellida alates 2018. aasta maist. Belgia teemaksu saab salvestada ja tasuda uue seadme kaudu 2018. aasta neljandas kvartalis. Saksa teemaksud aktiveeritakse tõenäoliselt 2019. aasta alguses ning sellele järgnevad niinimetatud DSRC riigid (Austria, Prantsusmaa, Hispaania, Portugal) 2019. aasta kevadel.

Varsti pärast seda ühendatakse ka Itaalia. DKV Box Europe seadmega saab 2019. aastast maksta ka Öresundi ja Storebaulti sildade sillamakse Skandinaavias.

„Meie eesmärk on alates 2019. aasta neljandast kvartalist järk-järgult asendada juba sõidukitesse paigaldatud pardaseadmed, kuna DKV Box Europe seadme puhul on kasutajal keskpikas perspektiivis vaja kogu Euroopa jaoks ainult ühte pardaseadet,“ ütleb Jürgen Steinmayer, DKV Euro Service teemaksude direktor. „Lisariikides teemaksude tasumiseks ei ole vaja DKV Box Europe seadet välja vahetada.“

DKV kliendid saavad veebis mugavalt registreeruda lisateemaksude jaoks ning need teemaksud ühendatakse teemaksuaparaadiga kaablita seadistamise kaudu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077