Autor: Logistikauudised.ee • 6. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiiruseületaja saadeti Eestist välja

Politsei kiirust mõõtmas.
Foto: Scanpix/Mailiis Ollino
Laupäeval, 4. augustil, saadeti Eesti Vabariigist välja 1987. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes juuli lõpus suure kiiruseületamisega vahele jäi.

Ööl vastu 26. juulit kella 2.35 paiku märkas politseipatrull Tallinn-Narva maantee 92. kilomeetril Haljala vallas suurel kiirusel liikuvat sõidukit. Politseinike radar fikseeris sõiduauto kiiruseks 161 km/h, alas, kus suurim lubatud sõidukiirus on 90 km/h. Politsei pidas mehe kinni ja toimetas arestimajja. 26. juulil seisis 1987. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik kohtu ees, kus talle määrati karistuseks 10-päevane arest. 

Lisaks arestile tühistati mehe viisa, talle koostati ettekirjutus Eesti Vabariigist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks. 4. augustil, koheselt pärast arestist vabanemist, lahkus mees Vene Föderatsiooni. 

Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste tõdes, et kahjuks on sellised arutud kiiruseületamised Tallinn-Narva maanteel pigem igapäevased kui erandjuhtumid.

„Sirge neljarealine tee viib paljudel selge mõistuse ja lausa kutsub juhte liigselt gaasipedaali tallama, mõtlemata sealjuures võimalikele tagajärgedele. Kiirus on aastast aastasse olnud traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetuste üks põhitegureid, kuid kahjuks on rikkumiste arv jätkuvalt vägagi murettekitav,“ sõnas Rakvere politseijaoskonna juht. 

„Piirkiiruse märgid ei ole tee äärde seatud lihtsalt niisama, vaid neist tuleb ka kinni pidada. Meie poolt aitäh neile, kes seda teevad ja liiklemise seeläbi turvalisemaks muudavad. Tänavu on liikluses hukkunud juba 52 inimest ja mitme traagilise õnnetuse põhjustajaks on olnud sõidukijuht, kes politseile liiklusrikkumiste eest varasemast tuttav. See ei saa nii jätkuda ja just seetõttu suhtume ka paadunud liiklushuligaanidesse veelgi karmimalt ja taotleme neile aresti või suisa reaalset vanglakaristust,“ rõhutas Tarmo Tammiste. 

Sel aastal on Ida prefektuur liiklusrikkumiste eest koostanud ettekirjutuse Eesti Vabariigist lahkumiseks kokku seitsmele Vene Föderatsiooni kodanikule, nende seas üks joobes juht ja kuus kiiruseületajat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077