Autor: Logistikauudised.ee • 16. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPD avas üle Eesti 18 uut pakiautomaati

Uue pakiautomaadi paigaldamine.
Foto: DPD
Transpordi- ja logistikaettevõte DPD paigaldas juunis ja juulis üle Eesti 18 uut pakiautomaati, sügiseks on DPD Pickup võrgustikku lisandunud üle 50 pakiautomaadi.

Uute pakiautomaatide asukohtade valikul lähtuti eelkõige vajadusest, kasutajate soovidest ning sellest, et kogu Eesti oleks võimalikult hästi kaetud. Seepärast keskendub DPD uute pakiautomaatide paigaldamisel just eelkõige väiksematele asulatele. Uued pakiautomaadid said näiteks Muhu, Ahtme, Rapla, Kunda, Türi, Kohtla-Järve ja Kose.

Järgmised lisatavad automaadid tulevad peale Tartu ja Tallinna ka näiteks Lihulasse, Paidesse, Valgasse, Sauele, Jõhvi, Tapale ja Elvasse.

Uute DPD pakiautomaatide asukohad

Tallinna Arsenali keskus, Erika 14, Tallinn

Tallinna Smuuli Maxima XX, J. Smuuli tee 9, Tallinn

Tallinna Torupilli, Selver Vesivärava 37, Tallinn

Peetri Selver, Veesaare 2, Peetri

Maardu Maxima XX, Keemikute 2, Maardu

Tabasalu Rimi, Klooga Maantee 10b, Tabasalu

Saku Selver, Üksnurme tee 2, Saku

Kose Grossipood, Kodu 2, Kose

Tartu Raadi Maxima XX, Narva maantee 112, Tartu

Jõgeva Pae Konsum, Aia 33, Jõgeva

Türi Konsum, Tallinna 4, Türi

Kunda Grossipood, Kasemäe 12, Kunda

Ahtme Maxima XX, Puru tee 77, Ahtme

Kohtla-Järve Vironia keskus, Järveküla tee 50, Kohtla-Järve

Rakvere Põhjakeskus, Haljala tee 4, Rakvere

Rapla Selver, Tallinna maantee 4, Rapla

Kuresaare Selver, Tallinna 67, Kuressaare

Muhu Liiva Konsum, Liiva küla, Muhu

Allikas: DPD Eesti

DPD Eesti tegevjuht Rainer Rohtla märkis, et seni on tarbijate seas olnud vastuvõtt vägagi positiivne ning seda just eriti väiksemates kohtades. „Näiteks Muhu saarel polnud varem ühtegi pakiautomaati ja seda oodati sinna väga ning mitte ainult kohalike poolt vaid ka seal oma suve veetvatele inimestele on pakiautomaat mugav viis esemete saatmiseks ja tellimiseks,“ selgitas Rohtla.

„Aasta lõpuks paigaldame kokku üle 50 uue pakiautomaadi ning veel on inimestel võimalus kaasa rääkida, kuhu need täpselt tulla võiks. Lähtume sellest, kus on vajadus kõige suurem ja milline on olnud klientide tagasiside. Andke meile oma soovidest teada ja piisava huvi korral üritame pakiautomaadi tuua just sinna, kuhu seda ootate.“

Kokku paigaldab DPD käesoleval aastal Baltikumi vähemalt 120 uut pakiautomaati – 50 Eestisse, 20 Lätti ning 50 Leetu. Järgneva kahe aasta jooksul investeerib DPD Baltikumi pakiautomaatide võrgustikku ligi 5 miljonit eurot ning paigaldab kolmes riigis ligi 250 uut pakiautomaati.

Uute pakiautomaatide tootjaks on DPD varasem Austria koostööpartner, kes on valmistanud ka praegused DPD pakiautomaadid. „Iga uus toode vajab teatavat mugandamist, et vastata paremini tarbija ootustele, seega on uute pakiautomaatide efektiivsemaks kasutamiseks tehtud lisaks mõningad uuendused,“ märkis Rohtla.

„Oleme teinud näiteks muutusi erinevas suuruses kappide  arvu osas, mis toetab paremini pakiautomaatide mahutavust kõrghooaegadel.“ Lisaks on uutel pakiautomaatidel peakonsoolil riiul, kuhu saab toimingute ajal mugavalt oma pakke toetada ning jätkuvalt saab kasutada viipekaarti. „Kuna kasutajamugavuses loeb iga detail, siis muutsime ka näiteks kaardimakseterminali kaldenurka, et kliendil oleks lihtsam oma PIN koodi sisestada,“ lisas Rohtla. 

Uuringute järgi kasutavad Eesti elanikud teiste teenustega võrreldes kõige rohkem just pakiautomaate (80% küsitletutest), Läti elanikud eelistavad praegu veel tellida esmalt pakke koduaadressile ning seejärel pakiautomaati (41% küsitletutest) ning leedulastest tellib oma saadetised pakiautomaati ligi kolmandik e-ostlejatest.

Lisaks DPD enda automaatidele saab DPD pakke jätkuvalt tellida ka Cleveroni pakirobotitesse ning DPD Pickup võrgustikuga liitunud pakipoodidesse.

Kõikide DPD Pickup võrgustiku poodide, pakiautomaatide ja -robotite asukohad leiab DPD kodulehelt www.dpd.ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077