12. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordica juht astus tagasi

Jaan Tamm
Foto: Andres Haabu
Eesti lennufirma Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm esitas täna Nordic Aviation Groupi nõukogule tagasiastumispalve, mille nõukogu ka rahuldas.

Tamm oli Nordic Aviation Group ASi juhatuse esimees alates ettevõtte asutamisest 2015. aasta oktoobris.Alla kolme aastaga on Nordica kasvanud arvestatavaks regionaalseks lennuettevõtteks, mis opereerib 18 lennukiga ning annab tööd pea 450 lennundusspetsialistile, vahendas Nordica oma juhi tagasiastumisest rääkivas pressiteates. 

Tamm ütles pressiteate vahendusel, et üks etapp firma arengus on läbi saanud. „Riik ootas juhatuselt lennufirma edukat käivitamist, eestlastele oluliste otseühenduste loomist Tallinnast ning lennuettevõtte jätkusuutlikkusele aluste panemist. Usun, et need, nagu ka enamik ettevõtte asutamisel kinnitatud äriplaanis seatud ülesandeid, on täidetud. Leian, et just praegu on ettevõttel hea aeg asuda uute sihtide poole uue inimese juhtimisel,“ selgitas ta.Nordic Aviation Groupi nõukogu esimees Peeter Tohver ütles, et mõistab ja aktsepteerib Tamme tänast otsust. Tamme kohuseid asub täitma senine nõukogu liige Hannes Saarpuu. „Saarpuu asub ettevõtte juhatuse esimehe kohale ajutiselt, kuni nõukogu on leidnud konkursil uue esimehe,“ lausus Tohver.Nordic Aviation Groupi nõukogu jätkab kolmeliikmelisena ja juhatuse teine liige Ahto Pärl ettevõtte finantsjuhina.Saarpuu on töötanud pikka aega Lux Ekspressi juhina, samuti on tal töökogemus lennundusvaldkonnast.2017. aastal lendas Nordicaga 613 000 reisijat, koos allhankelendudega oli reisijaid üle miljoni. Ettevõte lõpetas majandusaasta ligi 900 000 euro suuruse kasumiga, mis oli oodatust tublisti parem.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077