4. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Via3L Spedition eks-juhte süüdistatakse firma varguses

Via 3L Speditioniga on lood segased ning ettevõte hetkel tegutsemisvõimetu.
Foto: Postimees/Scanpix
Tuntud ekspedeerimisfirmas Via3L Spedition pidid omanikud juhtimise üle võtma, sest senised juhid viisid ettevõtte töötajatest ja väidetavalt ka varast tühjaks. Lahkunud juhid peavad süüdistusi alusetuteks.

Via3L Speditoni omanikeringi kuuluv uus juhatuse liige Meelis Saaresalu rääkis, kuidas ettevõtte omanikud avastasid nädala alguses, et nüüdseks endine juhatus oli sisuliselt ettevõtte ära varastanud.

„Peale kontorimööbli ja ühele lauale jäänud Äripäeva transpordi eriväljaande ei ole 20 miljonit aastakäivet tegevasse ettevõttesse suurt midagi alles jäänud. Võllanalja tehes võiks arvata, et lahkujad otsustasid meid ajalehte lauale jättes sel kombel kasvatada,“ rääkis Saaresalu.

„Alustame nullist kogu sinna juurde kuuluva paketiga. Esimene prioriteet on dialoog klientidega ja töötajate tagasikutsumine, kes jäid sulide juttu uskuma,“ rääkis Saaresalu.

Ettevõttest lahkunud juhatuse liige Lauri Latt ütles, et nemad süüdistustega nõus ei ole. Neile põhjalikult vastamine võtab aga Lati sõnul veel aega.

Ettevõte kolis väidetavalt teise firmasse

Väidetavalt lahkusid ettevõtte Via3L Spedition töötajad ettevõttesse Nordic Spedition, mida juhib Erki Vään, kes seni Äripäevale selgitusi jaganud pole. Majandusaasta aruannetest nähtub, et veoste ekspedeerimisega tegeleva ettevõttena registreeritud firmas seni tegevust toimunud ei ole. Ettevõtte asutasid kaks inimest, kellest teise ostis Vään tänavu välja. Vään on omanik ja juhatuse liige ka kahes veokite rentimisega tegelevas ettevõttes.

Saaresalu hinnangul on ettevõtte juhatusse kuulunud väikeosanikud Elmer Maas ja Lauri Latt toime pannud kaasaja Eesti äriajaloo ühe tähelepanuväärsema kaaperdamise juhtumi. Tema sõnul manipuleeriti sealjuures töötajatega ja valetati klientidele.

Mitmete transpordiettevõtete juhid arvavad, et asi ei ole sugugi nii must-valge ning ei usu, et Maas ja Latt ettevõtte ära varastasid. Asjaosalistelt endilt ei ole meediaväljaanded aga ühtegi selgitavat kommentaari saanud. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Samal teemal saab lugeda ka siit.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077