Autor: Logistikauudised.ee • 29. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volvo Estonia tehnikud võitsid maailmameistri tiitli

Madis Reinpõld võiduka Eesti meeskonna nimel maailmameistri karikat vastu võtmas.
Foto: Volvo Estonia
Ülemaailmsel Volvo töökodade töötajate võistluses (VISTA) Brasiilias kuulutati maailmameistriks Volvo Estonia meeskond "Viies ratas". Kokku osales mõõduvõtmises 19 700 võistlejat üle maailma.

Maailma suurima töökodade töötajatele mõeldud võistluse VISTA (Volvo International Service Training Awards) maailmameistriks krooniti Brasiilias Curibitas Volvo Estonia meeskond "Viies ratas".

Sel aastal osales VISTA’l 19 700 võistlejat üle maailma, finaali jõudis 40 parimat ja maailmameistriks kuulutati Eesti meeskond koosseisus Meelis Šmeiman, Madis Reinpõld, Maksim Golenkov, Lauri Raamat ning tehniline koolitaja Maksim Toots.

"Kvalifitseeritud ja motiveeritud tehnikud on meie töökoja klientide edu alus. Just seetõttu investeerime nii palju ja järjepidevalt töötajate kompetentsi. VISTA on jäämäe tipp, kus meie tehnikud saavad end igal teisel aastal proovile panna oma teadmisi testides kolleegidega üle maailma. Võistlus toob tähelepanu igapäeva oskustele, meeskonnatööle ja annab võimaluse oma igapäevatöö üle uhkust tunda," ütles Claes Nilsson, Volvo Trucks president ja lisas, et eriti suur rõõm on näha võidumeeskonda väikesest Eestist. 

VISTA on lühend nimest Volvo International Service Training Awards;

Võistlus on avatud Volvo Trucks ja Volvo Buses esinduste personalile;

Toimub igal teisel aastal alates 1957. aastast;

Sel aastal osales 19 700 võistlejat üle maailma;

240 neljaliikmelist meeskonda kvalifitseerusid Göteborgis toimunud poolfinaali;

40 meeskonda jõudsid Curitibas toimunud finaali;

VISTA 2017-2018 võitjaks kuulutati Volvo Estonia Tallinna esinduse meeskond VIIES RATAS!

Allikas: Volvo Estonia

Pingeline võistlus sai alguse juba 2017 aasta septembrist ja edukas tuli olla nii esimeses teooriavoorus, regionaalses poolfinaalis kui ka Curitibas, Brasiilia, toimunud finaalis. Meeskonna "Viies ratas" esindaja Madis Reinpõld ütles, et auhinnagaalal oli pinge maas.

"Meeskonnatöö toimis hästi, aga võistlus oli raske ja arvasime, et heal juhul jõuame esimese 20 hulka. Võistluse kohtunikud küll kiitsid meie paari lahendust ja kiirust, aga liialt me neid kiituseid üle ei tähtsustanud."

Võidumeeskonna kodutöökoja juhataja Avo Vassar sõnas, et nad on aastast aastasse töötanud selle nimel, et olla klientidele hea koostööpartner. „Meeskonna võit globaalsel suurvõistlusel annab indu jätkata ja kinnitab, et oleme õigel teel!"

Esimene VISTA toimus 1957. aastal. Sellest ajast alates on veokimehhaaniku töö muutunud autotööstuse tehniku positsiooniks, arvuti on muutunud põhiliseks töövahendiks töökojas ja amet kui selline on läbi teinud fundamentaalse muutuse.

Tänapäeva veokid on viimase sõna tehnoloogiaga täidetud ja tehnikud peavad tegelema nii mehhaaniliste, elektrooniliste kui ka IT alaste küsimustega. Lisaks järjepidevalt kasvav klientide poolne soov suurendada veokite tööaega.

"Kokkuvõtlikult võib öelda, et veok peab olema pidevalt valmis tööd tegema - praktikas tähendab see seda, et tehnikud peavad täpselt läbi viima planeeritud töid, valmis samas kiirelt leidma lahenduse ka ootamatutele väljakutsetele ehk kiirelt tuleb leida informatsioon, analüüsida ja otsustada. Tänapäeval ei ole keegi nõus oodatust pikema remondiaja, varuosade kehva laoseisu või tööga, mida mitu korda ümber tuleb teha," selgitab Martin Merrick, Volvo Trucks järelturu asepresident.

VISTA 2017-2018 võistluse teemaks on "Performance is Everything", mis on täpne kirjeldus võistluse sisust: selleks, et meie kliendid saaksid pakkuda suurepäraste teenust, peame ka meie andma endast kõik.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077