Autor: Logistikauudised.ee • 28. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu politsei sai õiguse dokumendid ära võtta

Veok maanteel
Foto: Raul Mee
Sarnaselt Poolale on alates 20. juunist ka Leedu politseil õigus võtta registreerimistunnistus enda kätte hoiule ja sõiduk liiklusest eemaldada, kui avastatakse mõni oluline tehniline rike või on probleeme koormaga.

Leedu politseiametniku õigused tehniliselt korrast ära sõiduki puhul alates 20. juunist 2018:

Kui N2, N3, O3 ja O4 klassi sõidukil on tuvastatud suuri ja/või ohtlikke puuduseid, mis puudutavad koorma asukohta ja/või kinnitamist.

Kui esmase tehnilise kontrolli käigus tuvastatakse ohtlikke puudusi, mis pole vastavuses mootorsõidukite ja nende haagiste tehniliste nõuetega, mille on heaks kiitnud Leedu transpordi- ja kommunikatsiooniministeerium või muu volitatud asutus.

Sõiduki tehnilise passi hoiule võtmine

Ülalmainitud puuduste tuvastamisel on politseinikul õigus saata sõiduk ülevaatuspunkti põhjalikumasse kontrolli ning määrata selle täitmiseks vastav periood (mis ei tohi olla rohkem kui 7 tööpäeva) ja kuni puuduste kõrvaldamiseni võtta ajutiselt hoiule sõiduki registreerimisdokumendid.

Politseiametnik võib lubada sõidukil sõita puuduste kõrvaldamiseks lähimasse remonditöökotta, kuid seda vaid juhul, kui sõit ei tekita otsest ohtu teistele liiklejatele või sõidukis viibivatele isikutele. Vastasel juhul tuleb politseil sõiduk juhatada ettevaatlikult lähimasse remonditöökotta või lähimasse parklasse.

Puuduste kõrvaldamise kontroll

Kui juht on puudused kõrvaldanud, tuleb tal sellest teatada politsei määratud kontaktile, kes peab omakorda teatama täpse aja ja koha, kust ta saab sõiduki registreerimisdokumendid tagasi. Kui dokumendid võeti hoiule koorma või selle kinnitamisega seotud puuduste tõttu, tagastatakse need pärast seda, kui juht on tõestanud nende kõrvaldamist.

Kui edasine liikumine keelati oluliste tehniliste nõuete rikkumise tõttu, tagastatakse dokumendid alles siis, kui juht on esitanud tehnoülevaatuse vastava tõendi ja millel on ainsaks puuduseks märgitud registreerimisdokumentide puudumine.

Kui neid dokumente ei esitata tähtaja jooksul, annab politsei asja edasise menetlemise üle autoregistrile.

Allikas: Cargonews.lt

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077