Autor: Logistikauudised.ee • 22. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EVR Cargo uus nimi on Operail

Operail identiteet ja logo.
Foto: Operail
Riigile kuuluv transpordi- ja logistikaettevõte EVR Cargo uus ärinimi on alates 22. juunist Operail. Nime ja visuaalse identiteedi muutus on tingitud vajadusest toetada paremini rahvusvahelisele turule orienteeritud ettevõtte olemust ja eesmärke, teatab ettevõte.

„Kaubavedu oli EVR Cargo identiteedi oluline osa, kuid ei ole ammu meie ainus ärivaldkond. Operail arendab jõuliselt edasi oma kolme suurt raudtee-põhist suunda: kaubavedu, vagunite renti ning veeremi ehitust ja hooldust. Oleme kujunemas rahvusvaheliselt hinnatud logistika-ja transpordiettevõtteks ning otsime uusi kasvukohti,“ ütles Raul Toomsalu, aktsiaseltsi Operail juhatuse esimees. 

Operaili sümbol on igiliikuv ratas, mis väljendab nii ettevõtte 150-aastast kogemust raudteel kui ka pidevat pürgimist paremuse poole. „Meie moto on „Operail, enam kui raudtee“, mis tähendab, et oleme orienteeritud kliendikesksele tervikahelat hõlmavale operatiivsele teenusele ja selle pidevale arendamisele,“ lisas Raul Toomsalu. 

„Operail on esimest korda üle mitme aasta kasumikursil ning alates eelmise aasta novembrist jooksvas kasumis. Operaili eesmärk on olla eelistatuim partner nii põhja-lõuna kui ka ida-lääne suunal. See tähendab, et ettevõttel seisab ees senise 1520mm rööpmelaiuse kõrval areneda teenusepakkujaks ka Euroopas kasutataval 1435mm rööpmelaiusel,“ ütles Operaili nõukogu esimees Kuldar Leis. 

EVR Cargo on alates 2012. aastast tegutsenud eraldisesisva ettevõttena pärast eraldumist Eesti Raudteest. Riigiettevõttes Operail töötab 670 inimest. Raudtee ajalugu ulatub Eestis pea 150 aasta taha, kui 5. novembril 1870. aastal avati Eesti esimene raudteeliin Paldiski ning Peterburi vahel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077