Autor: Logistikauudised.ee • 19. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ACE Logistics lõpetas juubeliaasta edukalt

Foto: Ace Logistics
Mullu oma 25. juubelit tähistanud ACE Logistics Grupp teatas, et 2017. majandusaasta lõppes neile igati edukalt: ettevõtte konsolideeritud käive suurenes 2016. aastaga võrreldes 19%, saavutades 27,2 miljoni euro taseme.

Lisaks käibekasvule kasvas mullu ka ACE Logisticsi saadetiste arv (+17%, kokku 168 t saadetisi) ning täideti pikaajalised strateegilised eesmärgid vastavalt rentaabluse nõudes (+6,1%)  ja omakapitali tootlikkuse osas (+39%).

Ettevõtte teatel näitasid kõik grupi ärivaldkonnad stabiilset arengut. Suurim kasvaja oli taaskord maanteetransport, kus mahud kasvasid eelmise aastaga võrreldes +25%. Väljakujunenud regulaarsed grupikauba liiniveod Euroopa erinevatesse sihtkohtadesse ja sealt tagasi omavad peamist rolli ACE Logisticsi maanteetranspordi teenustepaketis.

„Igapäevased otseühendused üle-Euroopa-üleste transpordivõrgustikega annavad klientidele võimaluse lühendada oma kaupade tarneaegu, samal ajal arvestades mõistliku kuluga transpordile. Lisaks grupikauba mahtude kasvule on viimasel paaril aastal erilise tähelepanu all olnud ka täis- ja osakoormate valdkonna arendus, mis muutub järjest olulisemaks osaks ettevõtte teenustepaketis,“ seisab ettevõtte koostatud kokkuvõttes.

Lennu- ja meretranspordi valdkond oli samuti edukas, sealjuures lennutranspordi osas kasvas  käive 23% ja meretranspordis 9%. Lennu- ja meretranspordi mahud on paljuski sõltuvad nn ühekordsetest või lühiajalistest projektidest võrreldes näiteks maanteetranspordiga, kus kaubavood on olulised stabiilsemad.

Ka raudteeveod ja kombineeritud veolahendused leiavad ACE Logisticsi klientide poolt üha enam kasutust, asendades osaliselt traditsionaalset lennu- ja meretransporti. Nagu ka tollivormistus- ja laoteenused, mis kasvasid vastavalt 55% ja 15%. Lennuvälja käsitlusteenus ja lennuettevõtete esindusteenus jäi samale tasemele võrreldes aasta varasemaga.

Ettevõtte teatel oli 2017. aastal erilise tähelepanu all online lahenduste arendamine e-ace keskkonna näol. Kliendid saavad kasutada e-ace keskkonda tellimuste esitamiseks ning saadetiste teekonna jälgimiseks. Praeguseks on lisandunud võimalus eelnevalt arvutada teenuse hinda.

E-ace on tänaseks leidnud laialdast kasutust ning pea 90% kõigist vastuvõetud transpordi tellimustest on e-tellimused. Kasutades kõiki e-ace võimalusi, on ettevõtte koostöö paljude klientidega muutunud oluliselt efektiivsemaks. „See omakorda võimaldab meil osutada teenuseid konkurentsivõimelisemal hinnatasemel. Lähituleviku arendustena näeme e-ace avamist ka lennu- ja meretranspordile ning kombineeritud vedudele (seni on e-ace kehtinud vaid maanteetranspordi vedudele), samuti kasutajasõbralikkuse tõstmist, et teha e- keskkond klientidele lihtsamini kasutatavaks,“ teatab Ace Logistics.

Ettevõte on seadnud eesmärgiks jätkata kasvulainel ka 2018. aastal, mida on võimalik saavutada veelgi aktiivsema müügitöö ning kõigi e-keskkonnas pakutavate eeliste rakendamise ja edasiarendamisega. Ettevõtte väljakutsed eeldavad ka uute kasvuvõimaluste leidmist olemasolevates tegevusvaldkondades, samuti uute teenuste väljatöötamist ja ka võimalike uute turgude leidmist.

ACE Logistics Grupp koosneb üheksast Eestis, Lätis, Leedus, Valgevenes ja Soomes tegutsevast ettevõttest. Aastal 2017 tähistas ettevõte juba oma 25. aastapäeva.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077