Autor: Logistikauudised.ee • 18. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Renault investeerib üle miljardi euro elektriautode tootmisse

Ilma juhita elektriauto Renault EZ-GO Concept.
Foto: Renault
Groupe Renault kiirendab oma strateegilise Drive The Future plaani elluviimist ja investeerib üle miljardi euro Prantsusmaal oma elektrisõidukite tootmise tehastesse.

Prantsusmaa tootmisbaasi tugevdamiseks ja kasvava elektrisõidukite turu rahuldamiseks rajatakse Douaisse teine elektrisõidukite tehas. Lisaks kahekordistatakse Flinsis ZOE tehase tootmisvõimsust. Ceoni elektrimootorite tehase võimsust on plaanis kolmekordistada, lisaks tullakse aastaks 2021 turule uue elektrimootoriga.  Maubeuge’s investeeritakse uue põlvkonna Kangoo tootmisse, samas tehases toodetakse näiteks ka elektrilisi Kangoo Z.E tarbesõidukeid.

Renaulti tegevjuht Carlos Ghosn: "Meie investeeringute kiirendamine Prantsusmaal suurendab tööstuspiirkondade konkurentsivõimet ja atraktiivsust. Drive the Futurestrateegilise plaani ja alliansi raames loob Groupe Renault võimaluse elektrisõidukite turu säilitamiseks ja uute säästlike liikumislahenduste arendamiseks.”

Groupe Renault strateegiline plaan  2017-2022

Käive üle 70 miljardi euro

18 miljardit eurot arendusse

Müüa üle 5 miljoni sõiduki, kahekordistada müüki väljaspool Euroopat

Elektriautode turu liider 

Allikas: Groupe Renault

Elektrisõidukite turul on maailmas juhtpositsioonil Renault, Nissani ja Mitsubishi kolmikliit ja Euroopas on liider Groupe Renault. Renault elektrisõidukite müük kasvas Euroopas 38%, ZOE-registreeringute arv 44% ja 2017. aastal oli ettevõtte turuosa 23,8%.

Renault kavatseb aastatel 2017-2019 Prantsusmaal tööle võtta 5000 töötajat ja kulutada koolituseks 235 miljonit eurot. Automaailma väljakutsete ja tuleviku nõudmistega hakkama saamiseks panustatakse oma tootmisvõimsuste moderniseerimisse ja digiteerimisse.

Nissanile kliimalahenduste auhind

Renault`ga ühte allianssi kuuluv Nissan teatas eelmisel nädalal, et võitis kliimalahenduste auhinna Excellence in Climate Solutions Award oma teedrajava töö eest elektrisõidukite tehnoloogia ja energiateenuste süsteemide arendamisel.

Tunnustus on osa auhinnast FT/IFC Transformational Business Awards, mida annab välja Financial Times ja Maailmapanga Gruppi kuuluv Rahvusvaheline Finantskorporatsioon. Nissanit tunnustati eelkõige sõiduki-jaotusvõrgu süsteemi ja kasutatud akude taaskasutuse lahenduse eest.

Auhinda jagatakse globaalsetele arenguküsimustele leitud läbimurdeliste ja kaubanduslikult tasuvate lahenduste eest. Eelmiste võitjate hulka kuuluvad Cross-Boundary Energy Fund Keenias, Rwandas ja Ghanas, mis suurendab päikesevarade tõhusust; ja Piramal Foundation Indias, mis kasutab tehnoloogiat maapiirkondades puhtale joogiveele juurdepääsu tagamiseks.

Nissani sõiduki-jaotusvõrgu süsteem võimaldab elektriautodel energiat tagasi elektrivõrku saata. See muudab võrgu stabiilsemaks ja jätkusuutlikumaks. Samuti aitab see klientidel hallata nende energiavarustust.

Nissani akude salvestustehnoloogias kasutatakse elektriautodelt Nissan LEAF ja e-NV200 saadud akusid. Need akud muudetakse kodude ja muude hoonete jaoks energiasalvestusseadmeteks.

Nissani töö elektriautode ja energiasalvestustehnoloogia arendamisel on osa ettevõtte intelligentse mobiilsuse kujutlusest selle kohta, kuidas tulevikus autodega sõidetakse, kuidas neid energiaga varustatakse ja ühiskonda lõimitakse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077