13. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurimad maksuvõlglased mootorikütuste hulgimüüjad

Oleg Belokrõlov
Foto: Andres Haabu
Äripäeva avaldatud maksuvõlglaste edetabelis oli juuni alguse seisuga kümne suurima võlglase seas pooled ettevõtted, mille tegevusalaks on märgitud mootorikütuste hulgimüük. Viie taolise firma koguvõlg ulatub ligi 31,5 miljoni euroni.

Maksuvõlglaste edetabeli kolm esimest kohta kuuluvad mootorikütuste hulgimüüjatele  INV T OÜ (maksuvõlg 16 496 693 eurot), Adrian Arendus OÜ (10 090 200) ja Vollmond OÜ (2 123 353 eurot).

Lisaks esikolmikule leiab TOP 10 8. kohalt Neopol Ivest OÜ võlasummaga 1 390 821 ja 9. kohalt Bitest TÜH-i summaga 1 327 887. Viie kütuse hulgimüüja maksuvõlg kokku on 31 428 954 eurot.

Kaks esimest ettevõtet (INV T OÜ ja Adrian Arendus OÜ) on seotud 30-miljonilise käibemaksupettusega tegelemiseks kuritegeliku ühenduse loonud Oleg Belokrõloviga.

Äripäev kirjutas tänavu mai keskel, et jõustusid kohtuotsused, mis kohustavad kütuseäri maksupetturit Belokrõlovit ja tema kaasosalisi solidaarselt tasuma petuskeemis osalenud äriühingute kokku 26 miljoni euroni küündivad maksuvõlad.   

Eelmist edetabelit juhtinud transpordifirmat, AS Malmik Logistikat, ei kuvanud maksuamet enam oma juuni alguse tabelis, kuna osad maksunõuded AS Malmik Logistika vastu on vaidlustatud ning olenevalt vaidluse sisust võlga kas ei kuvata või kuvatakse vaidlustatuna.

Maksuvõlglaste edetabelis on ettevõtted, millel on enam kui 1000 euro suurune võlg, mille vähemalt ühe võlas oleva nõude tasumise tähtpäevast on möödunud 30 kalendripäeva.

Maksuvõlglaste värsket edetabelit näed SIIT!

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077