Autor: Logistikauudised.ee • 11. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küberkaitse suvekool keskendub merenduse turvalisusele

Laevad Paljasaare poolsaarest möödumas
Foto: Andras Kralla
Täna, 11. juunil, algas TTÜ Mereakadeemias rahvusvaheline küberkaitse suvekool, kus osalevad nii IT kui merenduse valdkonna noored teadlased, spetsialistid ja rahvusvahelised eksperdid. Merendus on küberkaitse suvekooli fookuses esmakordselt.

Eesti kui mereriik peab merenduse turvalisusele keskenduma, sest kiirelt arenev tehnoloogia on aina enam rakendatav ka laevanduses, sh laevadel, sadamates ja terminalides, mis muudab need küberrünnakute sihtmärkideks.

2016. aasta suvel IHS Markit ja BIMCO poolt läbi viidud rahvusvaheline uuring näitas, et tagasisidet andnud 300 merendussektoris tegutsevast ettevõttest vaid 17% on rakendanud küberturvalisuse meetmeid laevade ohutusjuhtimissüsteemides ning 22% koolitanud vastavalt oma töötajaid. Samas oli viiendik ettevõtetest langenud küberrünnaku ohvriks.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps rõhutas, et küberkaitse on teema, millele tuleb tehnoloogiarikkas maailmas väga suurt tähelepanu pöörata: “Iga-aastane rahvusvaheline küberkaitse suvekool toob Eestisse selle valdkonna tulevased tipud ja parimad lektorid üle maailma. See annab meile hea võimaluse õppida ja jagada teadmisi ning luua uusi kontakte rahvusvaheliseks koostööks küberturvalisuse tagamisel.“

Küberkaitse suvekool toimub Eestis juba neljandat aastat, merendus on fookuses esimest korda. Reedeni kestval üritusel saavad 16 riigist pärit osalejad kuulata ettekandeid ning osaleda praktilistel harjutustel, mis viiakse läbi mereakadeemia uutel kõrgtehnoloogilistel simulaatoritel.

Suvekooli korraldab TTÜ Eesti Mereakadeemia koostöös Cambridge ülikooli ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) IT Akadeemia programmiga. IT Akadeemia programm toetab Eesti ülikoolides IKT ja IKT-ga põimitud õppekavadel rahvusvaheliselt konkurentsivõimelise õppetöö läbiviimist.

Lisainfo suvekooli kohta: www.studyitin.ee/c3s2018/program

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077