Autor: Logistikauudised.ee • 5. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veokijuhtide võistlus alustab taas

Foto: Volvo Trucks
Kolmapäeval, 6. juunil, stardib Jõhvist järjekordne veokijuhtide võistlus Volvo Trucks Driver Challenge. Eesti eelsõidud toimuvad kuni 28. juulini, parim võistleja sõidab MM-ile Göteborgi.

Driver Challenge võistlusel on oodatud osaleda professionaalsed veokijuhid. Võistluse fookuses on efektiivne, turvaline ja ökonoomne sõitmine. Võistlus soovib rõhutada veokijuhtide tähtsat rolli nii liikluskultuuri kui ka transpordiettevõtete maine ja tulemuste mõjutamisel.

Driver Challenge eelvõistlused toimuvad Volvo Estonia esindustes 6.6-28.7, Eesti parim osaleb septembris globaalses finaalis Göteborgis. Võistlust toetavad Neste Eesti, Premium Kaubandus, Schmitz Cargobull, Myfitness ja Info-Auto Volvo.

Volvo Trucks Driver Challenge võistlust on Eestis korraldatud alates 2011. aastast ja eelnevatel aastatel on eestlased saavutanud suurepäraseid tulemusi nii piirkondlikel võistlusel kui ka globaalses finaalis. Käesoleval aastal on veokijuhid oodatud osalema Volvo Estonia esindustes toimuvatele eelsõitudele 06.06-28.07.

Augustis selgub Eesti parim, kes võistleb septembris Göteborgis (Rootsi) maailmameistri tiitli nimel. Võistlusel saavad end proovile panna kõik professionaalsed veokijuhid olenemata nende igapäevasest töövahendist. Võistlus saab alguse 6. juunil Volvo Estonia Jõhvi esinduses (Pargi 25a).

Volvo Trucks Driver Challenge 2018

Professionaalsetel veokijuhtidele suunatud võistlus Driver Challenge 2018 Eesti eelvõistlused toimuvad 6.juunist - 27.juulini Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis. Osalema on oodatud professionaalsed veokijuhid olenemata igapäevasest töövahendist. 

6-9.juuni Jõhvi - Pargi 25a, Jõhvi

13-16.juuni Tartu - Ringtee 53, Kandiküla

20-21.juuni Pärnu - Keskuse 1, Sauga

27-30.juuni Tallinn - Kurekivi tee 10, Lehmja

4-7.juuli Pärnu - Keskuse 1, Sauga

11-14.juuli Tartu - Ringtee 53, Kandiküla

18-21.juuli Tallinn - Kurekivi tee 10, Lehmja

25-28.juuli Jõhvi - Pargi 25a, Jõhvi

11-15.september - Globaalne finaal Göteborgis, Rootsi

Võistlusele saab registreeruda kodulehel www.volvotrucks.ee - DRIVER CHALLENGE 2018 või saates kodulehel markeeritud andmed aadressile [email protected]

Jälgige aktiivset suhtlust ka Facebookis: www.Facebook.com/VolvoTrucksEstonia

Võistlusest Driver Challenge

Pika ajalooga võistluse algne mõte oli tuua tähelepanu kütusekulule, kuna tegemist on transpordiettevõtte ühe vähese kulukohaga, mida mõjutada saab, tänaseks on haare laienenud.

"Driver Challenge võistlusel on vaja tagada liikluseeskirjadele vastav ja kaasliiklejate suhtes turvaline käitumine, läbida võistlusrada võimalikult mõistliku ajaga ja tagada samas ka kütuseökonoomia ehk tegemist on professionaalse veokijuhi argipäeva väljakutsetega. Meie veokid on küll varustatud mitmete kütuseökonoomiat soodustavate lisadega, aga päeva lõpuks on kõige tähtsam filter ikkagi veokijuht," ütleb Volvo Estonia veokijuhtide koolitaja Koit Kolganurm selgitades võistluse tausta.

Lisaks kütuseökonoomiale on veokijuhid ka need, kes suudavad oma teadliku käitumisega liikluskultuuri mõjutada „Oleme sel aastal viinud läbi laste liikluskoolitust PEATU VAATA LEHVITA ja üha enam mõistame, kui suur roll on veokijuhtidel liikluskultuuri mõjutamisel," ütleb Volvo Trucks Driver Challenge projektijuht ja Volvo Estonia turundusjuht Raili Riiberg, „võistlusega soovime tuua enam tähelepanu veokijuhtidele, kui koolitatud ja kogenud juhtidele, kelle töö väärib tunnustust."

Inspireerivad toetajad

Sel aastal on võistlusele ja võistlejate auhinnakottidele õla alla pannud head koostööpartnerid. Lisaks ametlikule kütusepartnerile Neste Eestile, kes varustab võistlusveokit nii mugava Truck+ tankmissüsteemiga kui ka kütusega, annavad auhindu välja ka Premium Kaubandus, Schmitz Cargobull, MyFitness ja Info-Auto.

„Kõikidele osalejatele oleme kokku pannud toetajate poolt auhinnapaketi, mis sisaldab nii tööpäeva kui ka vaba aja elemente ja muudab loodetavasti iga osaleja tuju heaks. Loodame, et ka tulemused on hea tuju põhjuseks," kommenteerib Kolganurm.

Sel aastal oodatakse Eesti võistlusele osalema pea 200 sõitjat ja globaalsele võistlusele enam kui 12 000 veokijuhti 44 riigist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077