Autor: Logistikauudised.ee • 22. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidisektor on mõõnas ning tollilaod müügis

Rendile pakutav laohoone Muuga sadamas.
Foto: city.24
Transiidisektori pikaajalise languse tõttu on tolliladude täitumus madal ning pinnad ise üle aastate soodsalt saadaval.

1Partner Kommertskinnisvara juhi Kirill Viguli sõnul kiratseb eriti Vene transiit ja palju selleks tarbeks ehitatud laopindasid on pooltühjad. “Headel aegadel ehitati palju, suurelt ja kvaliteetselt. Ka hoonete rajamiseks omal ajal laenu andnud pangad vaatavad seda sektorit suurema tähelepanuga,” lisas Vigul.

 

Laokinnisvarast tuleb pikemalt juttu ka 24. mail 2018 toimuval konverentsil "Laoseis 2018"

Lisaks räägime: 

Kuidas ladusid kulusäästlikumaks muuta?

Tõstukijuhtidele kehtivatest nõuetest ja vajalikest muudatustest; 

Tööõnnestuste ennetamisest ladudes; 

Varalisest vastutusest laotöödel; 

Kuidas leida õigeid töötajaid ja neid motiveerida;

Megatrend: millal tõstukid iseseisvateks muutuvad; jpm

Tutvu täispika programmiga SIIN ja registreeri SIIN.

“Seetõttu on praegu paljud moodsad laopinnad odavalt rendiks või müügiks saadaval. Näiteks Muuga sadamas, kuhu viib ka raudtee,” lisas Vigul.

“See on soodne võimalus sellistele logistikaga tegelevatele ettevõtetele, mille äri läheb hästi. Mitmed sektorid on heas seisus, näiteks puitmajade tootmine ja eksport Põhjamaadesse, ka metallitööstustel paistab edukalt minevat,” ütles Vigul.

“Samuti läheb hästi suurtel jaekaubandusettevõtetel, mis pigem ehitavad oma laopinnad ise valmis. Seetõttu kasvab laopindade vakants laiemalt ning hinnad korrigeeritakse pigem alla,” kommenteeris Vigul.

Kinnisvaraeksperdi sõnul on Tallinnas ja selle lähiümbruses korraliku laopinna üürihind 3,8-4,5 eurot ruutmeeter, millele lisanduvad kulud. Vanade ladude hind jääb kahe ja kolme euro vahemikku ruutmeetrist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077