14. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Automüüja omanikuvahetus sai rohelise tule

Peugeot Rifter
Foto: Peugeot
Konkurentsiamet andis rohelise tule Peugeot’ autode Eesti maaletooja KW Bruun Balticu omanikuvahetusele, kirjutab Äripäev.

Praegu on KW Bruuni omanik Taani firma Interdan Bil, selgub konkurentsiametile esitatud koondumise teatest. Kontserni tulevikustrateegia on aga keskendunud eelkõige sõidukite müügile Taanis ja Rootsis, nii et firma tahab osana laiemast plaanist siinse üksuse müüa.

Automüüja ostab ära Soomes registreeritud ettevõte Auto-Bon Oy, mille omanik on George Bassadone. Ärimehele kuulub ka Eestiski tegutsev Bassadone Automotive Nordic Oy, mille ettevõtted tegelevad Hyundai, Isuzu, Suzuki ja SsangYongi autode maaletoomise ning hulgimüügiga Baltikumis, sealhulgas ka Eestis. Lisaks impordivad need firmad siia ka varuosi ja autotarvikuid.

Konkurentsiametile esitatud teate järgi soovib Auto-Bon tõsta Peugeot’ kaubamärgiga sõidukite müügi ja kogu kontserni tegevuse efektiivsust Baltikumis, ent ka laiemalt. „Bassadone Group on Euroopa vanim Peugeot’ edasimüüja, näeme omandamist loomuliku sammuna, et tõhustada koostööd tootjaga ja haarata uusi turge,“ vahendas Verslo Žinios Bassadone Automotive Nordicu juhatajat Anttis Ruhaneni.

Kui firma Bassadone grupiga liidetakse, hakkab ettevõte kandma Auto-Bon Balticu nime. Konkurentsiameti heakskiidu saamisega on ühinemise teelt kõige suurim takistus kõrvaldatud.

Äri üha kasvab

Eelmisel aastal oli Peugeot’ turuosa Baltikumis 4,1% ning 2018. aasta jaanuaris tõusis see 6% tasemeni, märkis Leedu ärileht, mis tõdes ka, et pole teada, kes tehingu alustas – kas edukast ärist on otsustanud loobuda Interdan või uusi turge otsiv Bassadone.

KW Bruuni viimati äriregistrile esitatud majandusaruanne käib 2016. aasta kohta. Siis oli ettevõtte käive kokku 48 miljonit eurot, kusjuures veel 2015. aastal teeniti vaid 37,9 miljonit eurot müügitulu. Eestis registreeritud ettevõtte kaudu käib müük üle kogu Baltikumi, ehkki lõviosa – 25,2 miljonit eurot – teeniski ettevõte just siin.

Juhatus tõi esile, et 2016. aastal tegeleti eelkõige Peugeot’ müügi- ja teenindusvõrgu kvaliteedi tõstmisega. Tähelepanu all oli ka müügi suurendamine ning Peugeot’ positsiooni parandamine kolmes Balti riigis. Selle tagas nii uute mudelite turule toomine kui ka suuremad hankevõidud, selgub aruandest. Edukas oli ka tarbesõidukite müük.

Puhaskasumit teenis automüüja mullu 435 000 eurot. Kaugelt kõige suurem kulugrupp oli kaubad, toore, materjal ja teenused ehk edasimüügi eesmärgil sisseostetav kaup. Firma palgal oli mullu 17 inimest, kelle palgakulu oli mullu 690 000 eurot, mis teeb umbes 3383 eurot inimese kohta kuus.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077