Autor: Logistikauudised.ee • 10. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksamaal laieneb 1. juulist teemaksu kohustus

Toll Collect Box
Foto: Toll Collect
Alates 1.juulist 2018 laieneb Saksamaal alates 7,5 tonni kaaluvate sõidukite teemaksu kohustus kõigile riiklikele teedele, bussid ja veel mõned sõidukite rühmad selle maksukohustuse alla ei kuulu.

Autovedajatele, kes Saksamaad tihti läbivad, soovitatakse teetasu mugavaks kasutamiseks paigaldada autodele Toll Collect Box. Kliendid, kes vajavad Saksamaal laiendatud teemaksu kehtima hakates uusi teemaksuseadmeid, peaksid juba aegsasti Toll Collectis registreeruma ja seadme oma autodele paigaldama. Juba kasutuses olevad Toll Collect pardaseadmed sobivad ka Saksamaa laiendatud teemaksu jaoks ning neid ei pea välja vahetama, teatab Euroopa juhtiv digitaalseid maanteeteenuseid pakkuv ettevõte DKV Euro Service.

„Teenuse tarnekindlus meie klientide jaoks on meie prioriteet nr 1,“ ütles DKV Euro Service teemaksude juht Jürgen Steinmeyer. „1. juulist 2018 on ainult operaatori Toll Collect pardaseade suuteline Saksamaa laiendatud teemaksu ametlikult arveldama. Piiriülesed EETS-ühilduvad teemaksuseadmed, nagu DKV Box Europe, on oma registreerimisprotsessiga alles alguses ning 1. juuliks 2018 ei jõua see kindlasti lõpule. Kuna iga EETS teenusepakkuja saab operaatorilt Toll Collect sama teabe, siis on neil kõigil sama olukord.“

Seadme paigaldamiseks on vaja leida Euroopas Toll Collecti sertifitseeritud esindaja, meie veokitootjate esindused neid paraku ei paigalda. Toll Collecti veebilehe andmetel asub meile lähim esindus Poolas Suwalkis. Seade ise on Toll Collectis registreerunud ettevõtetele tasuta, küll aga tuleb maksta paigalduskulude eest.

Toll Collect on Saksamaa valitsuse tellimusel rajatud kiirteemaksusüsteem, kus tasu arvestatakse ja kogutakse täpselt vastavalt läbitud kilomeetritele. Süsteem pakub mitut erinevat teekonna sisestamise ja tasumise võimalust: sõiduki pardaseadme kaudu (OBU), teemaksupunkti terminalis ja onlines, kas nutiseadme rakenduse või tavaarvuti kaudu.

Internetis ja terminalis saab oma teekonna andmeid sisestada ja teemaksu tasuda ka ilma Toll Collectis eelneva registreerimiseta. Pardaseadme kasutamisel tuleb aga ettevõte ja sõidukid Toll Collectis registreerida, kõige lihtsam on seda teha Toll-Collecti kliendiportaalis.

Loe lisa: https://www.toll-collect.de/

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077