Autor: Logistikauudised.ee • 3. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT Grupp soetas Eesti suurima eriveoki

KAMAG 580
Foto: BLRT Grupp
BLRT Grupp soetas Eesti esimese 500-tonnise kandevõimega, 24 meetri pikkuse ja 7 meetri laiuse KAMAG 580 eriveoki, mis läks ettevõttele maksma ühtekokku 1 140 000 eurot.

Laevatehase piires veoseid vedades tuleb rakendada eritehnikat ja erilahendusi. 500-tonnise kandevõimega KAMAG tööstusveoki abil saab transportida suuremõõtmelisi tooteid: uue põlvkonna kalakasvatuspargaseid, raskeid metallkonstruktsioone, sildade komponente, avamere-, gaasi- ja naftatööstuse seadmeid.

„See investeering on järjekordne samm lähiaastateks kavandatud BLRT Grupi arengustrateegia elluviimisel, mis võimaldab kontserni ettevõtetel Marketex Marine ja Marketex Offshore Constructions viia ainulaadsete seadmete ja suuremõõtmeliste tarindite tootmise uuele tasemele,“ selgitab BLRT Grupi juhatuse esimees Veronika Ivanovskaja.

Selliste parameetritega uus hüdrauliline eriveok on ainuke omataoline Eestis. KAMAG’i iseloomustab hea manööverdusvõime piiratud alaga ruumides. Laadimisel võib ta toime tulla ka kraana abita, mis tähendab, et KAMAG on võimeline sõitma oma veosega tugede alla.

24 meetri pikkune ja 7 meetri laiune raskeveok toimetati 15 päevaga Saksamaa lõunaosas Baden-Württembergi liidumaal paiknevast Ulmi linnast merd mööda Belgia sadamalinna Antwerpenisse, seejärel Paldiskisse, kus ta tõsteti raskeveohaagisele ja toodi Tallinnasse, BLRT Grupi tootmisalale Koplis.

Kontsern on ka varem kasutanud KAMAG veovahendit. See on järjekorras juba teine laevade ja muude raskete konstruktsioonide transpordiks mõeldud veok Eestis, esimene võimaldab vedada kuni 214 tonni kaaluvaid koormaid. Kontsernile kuuluvas Klaipeda laevatehases kasutatakse suurte laevaplokkide transportimiseks samuti kolme KAMAG eriveokit kandevõimega 160, 250 ja 550 tonni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077