Autor: Logistikauudised.ee • 18. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liiklustalgutel on täna väljas mitusada politseinikku

Politseinik
Foto: Raul Mee
Täna toimuvale liiklustalgule laekus inimestelt rohkem kui 1600 ettepanekut, kus kiirustavad juhid valmistavad inimestele muret. Probleemsetesse kohtadesse suundusid korda looma paarsada politseinikku.

Kuni homme hommikuni toimuval liiklustalgul märgiti sarnaselt eelmistele aastatele vastavale kaardirakendusele kõige rohkem kohti Tallinnas ja Harjumaal, kuid politseinikud on väljas kõikjal üle Eesti. „Kõik märgitud paigad on ühtemoodi olulised, sest vastupidisel korral poleks neist teada antud,“ ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Talgupäeval on inimeste soovitud paikades liiklust rahustamas paarsada politseinikku. Enam kui pooled paikadest märgiti pealinna ja selle ümbrusesse. Tartumaal märgiti 300, ülejäänud Lõuna-Eestis aga umbes 150 probleemset paika. Lääne-Eestisse sisestati umbes 250 paika, Lääne- ja Ida-Virumaal anti teada sajast kohast.

„Nüüd kui teed on lumest puhtad, on suurimaks ohuks liikluses kiiruseületajad. Meie raskemad ajad liikluses on sel aastal veel ees. Enim liiklusõnnetusi juhtub just kevad- ja suvekuudel,“ ütles Loigo.

 „Sissekandeid vaadates nägin, et inimesed tunnevad muret kodukoha ümbruses või igapäevasel teekonnal kihutavate juhtide tõttu. Ettepanekute abil saame olla kohtades, kus meid oodatakse,“ rääkis Loigo. Kohti sai märkida 2.-8. aprillini liiklustalgute kodulehele.

Loigo sõnul on jätkuvalt inimesi, kes ei pea oma rasket jalga ohtlikuks, kuid tunnetab kiiruse ohte elukoha ümbruses. „Ei saa olla nii, et ühel tänaval kurdan, teisel vajutan pedaali põhja. Talgud ongi võimalus oma käitumist muuta,“ ütles politseinik. 

Esimeste kihutajate tabamiseks ei kulunud palju aega. Talgute esimesel tunnil olid politseinikud Tartumaal Kambja vallas, sest inimesed märkisid probleemseks kohaks Lemmatsi-Leilovi teelõigu, kuhu peavad ühekorraga ära mahtuma nii kergliiklejad kui ka autojuhid. 50 km/h alas liikus politseinike suunas auto, mille kiiruseks oli 128 km/h. Juht põhjendas oma käitumist sellega, et ta oli tööle hilinemas.

Harjumaal Vana-Tartu maanteel peatati juht, kelle lapsehoidja oli hiljaks jäänud ja kes üritas liikluses aega tagasi teha. „Inimesed peavad sõitmiseks rohkem aega varuma ning hilinemise hirmus kihutamine ei ole lahendus,“ lausus Loigo. 

Eelmisel aastal toimunud liiklustalgutel osales 264 politseinikku, kes vestlesid 823 juhiga ning karistasid 173 kiiruseületajat. 

Liiklustalgud on Euroopa liikluspolitseinikke ühendava võrgustiku TISPOL-i kiiruseületajatele keskenduva nädala üks osa ning talgud toimuvad kogu Euroopas.

Piirkiirusest kinni pidamisele keskendub ka 16. aprillil alanud ning pea kuu kestev Maanteeameti kampaania „Aga mina olen kiirusjälgija“.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077