Autor: Logistikauudised.ee • 16. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piraattaksojuht saadeti trellide taha

MUPO sadamas piraattaksosid kontrollimas.
Foto: Postimees/Scanpix
Vahele jäänud "piraattakso" juht jättis talle määratud trahvi õigeaegselt tasumata, samuti ei õnnestunud trahvi kätte saada kohtutäituril. Asi päädis kohtumenetlusega, mille käigus määrati talle lõpuks neli päeva aresti.

Möödunud aasta aprillis tuvastasid Munitsipaalpolitsei ametnikud  järelevalve teostamise käigus sõiduki, mis oli „piraattakso“, sõidukijuhi Andrei K suhtes algatati väärteomenetlus ning määrati karistuseks rahaline trahv suurusega 160 eurot. Andrei aga jättis trahvi õigeaegselt tasumata ning see edastati kohtutäiturile sissenõudmiseks, mille käigus selgus, et Andreil puudus igasugune vara.

Munitsipaalpolitsei pöördus seejärel  kohtu poole asenduskaristusega taotlusega. Kohtuistungitest vingerdas Andrei mööda, põhjendades seda küll jalaluumurruga, küll muude asjaoludega, kuid ühtegi tõendit tal puudumise põhjendamiseks esitada polnud.

Kui süüdlane ei tasu talle määratud või mõistetud rahatrahvi, asendab kohus selle tasumata osas arestiga või süüdlase nõusolekul üldkasuliku tööga.

Selle aasta 6. märtsil toimunud kohtuistungil oli  kohal Andrei ise ja taotles trahvi asendamist üldkasuliku tööga. Kohus võttis arvesse mehe ükskõikset suhtumist ja vastutustundetust ning määras talle asenduskaristusena neli päeva aresti, mis tuleb ära kanda politsei arestimajas.

Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet jätkab ka edaspidi taotluste saatmist kohtusse ning asenduskaristamise taotlemist nende puhul, kes hoiavad eemale vastutuse võtmisest. 

Amet soovitab taksoteenust kasutavatel inimestel taksosse istudes või seda tellides veenduda, et sellel on vajalikud taksotunnused. Sellega tagate, et sõit tellitud kohta on turvaline, jõuate sihtpunkti ja maksate teenuse eest õiglaselt.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077