Autor: Logistikauudised.ee • 13. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopas valmistutakse elektriveokite teenindamiseks

innogy laadijad
Foto: innogy
Saksa juhtiv elektrienergia müüja innogy ja logistikaettevõtetele teenuseid pakkuv DKV Euro Service kavatsevad autotranspordi arendamiseks asutada ühisettevõtte, mis hakkab Euroopas teenindama elektri jõul liikuvaid veoautosid.

Kummagi ettevõtte pakutavad teenused on üksteist täiendavad. innogy on viimastel aastatel teinud pingutusi laadimistehnoloogia väljatöötamiseks, pakkudes laia valikut laadimistaristu tooteid ja teenuseid autopargi käitajatele, äri- ja eraklientidele ning ka avalikule sektorile. Ligi 7000 laadimisjaamast koosneva võrgustikuga on innogy üks Euroopa laadimistaristu juhtivatest ettevõtetest. Kasutusel on skaleeritav IT-platvorm, et tagada elektrisõidukite laadimisprotsesside eest tarbimispõhine arvete esitamine.

Tulevane ühisettevõte on abiks nii era- kui ka äriklientidele, eriti elektri- ja hübriidsõidukeid kasutavatele autoparkide käitajatele. Töötajad saavad oma sõidukeid laadida teenusepakkujast olenemata, kulud esitatakse ühe arvena. Selle süsteemi abil saab mugavalt arveid esitada ka teemaksude ja autopesuteenuste eest.

„Me eeldame elektritranspordi olulist kasvu järgmise paari aasta jooksul, eriti äriklientide hulgas. Kavandatud ühisettevõte võimaldab meil lähitulevikus pakkuda läbipaistva arveldusega terviklikke teenustelahendusi elektrisõidukiparkidele üle kogu Euroopa. DKV on selle projekti jaoks optimaalne äripartner. Teenus muudab elektrijõul liikuvate veoautode Euroopas sõitmise lihtsamaks ja mugavamaks,“ kinnitas innogy SE elektritranspordi osakonna tootehalduse asepresident Markus Dehn.

DKV Euro Service'il on Euroopa juhtiva logistikaettevõtetele teenuste pakkujana ette näidata 80 aastane kogemus transpordiäris. Ettevõte haldab 170 000 kliendi arveldusteenuseid, hõlmates tankimist, teemakse ja elektrisõidukite laadimist, ning käitab ka 7000 avalikust laadijast koosnevat laadijate võrgustikku.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077