Autor: Logistikauudised.ee • 9. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkeajareeglite rikkumised jätkuvalt igapäevased

Politsei reid
Foto: Erik Prozes
Politseinike läbi viidud kommertssõidukite kontrollis selgus, et kõige enam eksitakse jätkuvalt puhkeaja reeglite vastu, samuti on palju probleeme sõidukite tehnilise seisukorraga, teatas Politsei ja Piirivalveamet.

Politseinikud viisid eelmise nädala teises pooles Pärnumaal, Läänemaal, Järvamaal ja Raplamaal läbi kommertssõidukite kontrolli. Ühissõidukite, veoautode ja sõiduautode kontroll viidi läbi neljal päeval ja kokku avastati 162 rikkumist.

„Jätkuvalt valmistavad muret töö- ja puhkeaja rikkumised ning sõidukite tehniline seisukord. Suuremõõduliste ja raskete sõidukite juhid peavad olema puhanud ning sõiduvahendid peavad olema korras. Kui kommertssõiduk õnnetusse satub, olgu põhjuseks juhi väsimus, tehniline rike või midagi muud, siis on tagajärjed alati rasked. Liiklusturvalisuse arvelt ei saa järeleandmisi teha,“ ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelvalvekeskuse välijuht Hanno Viibus.

172 kontrollitud veoautojuhist 61 eksisid töö- ja puhkeaja nõuete vastu. Massikoormuse rikkumisi oli 20 ning kuuel juhul polnud veos korrektselt kinnitatud. Vaid üksikutel sõidukitel oli teekasutustasu maksmata.

Üks buss ja 18 veoautot suunati erakorralisele ülevaatusele ning ühe veoauto seisukord oli niivõrd kehv, et sellega keelati edasi sõita. Tabati ka üks alkoholi tarvitanud veokijuht.

Politseinikud kontrollisid 60 sõiduautot ning tuvastati kokku 35 rikkumist. 11 korral ületati kiirust, kümnel juhul ületas sõiduki kaal lubatu piiri ning ühel korral suunati sõiduauto erakorralisele ülevaatusele. Liiklusest kõrvaldati üks alkoholi tarvitanud ja üks juhtimisõiguseta juht.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077