7. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskus sai riigikohtus lõpliku võidu

Transiidikeskuse-vastane pikett Tallinnas Tornimäel 2015. aasta sügisel.
Foto: Andres Haabu
Transiidikeskuse ja tööinspektsiooni vaidluses sai riigikohtus lõpliku õiguse Transiisikeskus ning vastaspool peab talle välja maksma kõik antud kohtuasjaga seotud menetluskulud.

Riigikohtu 5. märtsi otsusega ei ole Transiidikeskus takistanud ametiühingute tegevust, ega vallandanud ebaseaduslikult ametiühingu esindajat. Harju maakohtu otsus jäeti muutmata kujul jõusse, teatas Transiidikeskus.

Transiidikeskuse esindaja, vandeadvokaat Tauno Targa sõnul leidsid mõlema astme kohtud, nii maa- kui ka riigikohus, et tööinspektsiooni määratud rahatrahv Transiidikeskuse juhatuse liikmele väidetava ametiühingu tegevuse takistamise eest oli alusetu.

Eelmise aasta juunis otsustas kohus, et Transiidikeskuse AS vallandas töötajate esindaja Sergei Mastepani ebaseaduslikult, määras ta ametisse tagasi ja nõudis Anatoli Kanajevile kuuluvalt ettevõttelt ka saamata jäänud töötasu.

"Olen kohtuotsusega rahul. See on õiglane. Kavatsen asuda tagasi tööle, sest kolleegid ootavad mind," lausus toona tööandja alistanud Sergei Mastepan. Tema rõõm soodsa otsuse üle jäi aga üürikeseks, sest samal ajal kohtuotsusega jõudis Mastepani kätte veel ka teine paber Transiidikeskuselt, kes edastas talle koondamisteate - majanduslikel põhjustel.

Üle-eelmise aasta sügisel kirjutas Äripäev loo "Mäss Kanajevi pardal", mis rääkis sellest, kuidas enda ja mõne töötaja hinnangul ebaõiglaselt vallandatud töötaja Sergei Mastepan piketeeris koos Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu esindajatega Transiidikeskuse kontori lähedal. Piketeerijad nõudsid Mastepanile tööd tagasi ja ka teistele töötajatele paremaid tingimusi.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077