Autor: Logistikauudised.ee • 6. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muugal alustas tööd KERS-iga kraana

Skeletoni supoerkondensaatorid Muugal.
Foto: Skeleton
Superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies paigaldas Transiidikeskuse Muuga konteinerterminalis töötavale kraanale uudsed grafeenil põhinevad superkondensaatorid.

Superkondensaatoritel põhinev kineetilise energia taastamise süsteem (KERS) aitab vähendada kütusekulu ja CO2 emissioone 34% võrra. Muuga kraanale paigaldatud KERS salvestab energiat kui kraana koormat langetab ja võimaldab seda sama energiat kasutada koorma tõstmiseks.

Energia taastamisel ja efektiivsusel on kõikide sadamarajatiste juures üle maailma väga oluline roll keskkonnasõbralike ja madala süsinikemissiooniga kraana ja sadamalogistika lahendustel.

“Skeletoni superkondensaatorite laadimisaeg on alla kolme sekundi, efektiivsus üle 95% ja eluiga 20 aastat. Meie meeskond on suutnud oma teadmised mootorispordis ja raskeveokites kasutatavatest KERS-idest üle kanda sadamakraanale ja saavutanud seejuures väga suure kütuse kokkuhoiu," tõdes Skeleton Technologies tegevjuht Taavi Madiberk

Energiasalvestussüsteemid, sealhulgas superkondensaatorid, mängivad tulevikus järjest suuremat rolli, sest nende abil on piikkoormuse katmine lihtsam. Transiidikeskuse AS tehnoloogiajuht Joel Tammeka kinnitas, et tehnilise poole pealt kuulub nende ettevõte valdkonna absoluutsesse tippu ja energia efektiivsusel on alati olnud oluline osa nende tegevusest. "Kaubalaevade teenindamiseks kasutame kõige uuemat varustust ja laadimistehnoloogiat. Kõrgtehnoloogilise superkondensaatoritel põhineva lahenduse kasutuselevõtt energia säästmiseks sobib väga hästi meie strateegiaga.”

Skeleton Technologies on juhtiv grafeenil põhinevate superkondensaatorite ja energiasalvestussüsteemide tootja ja arendaja. Skeletoni superkondensaatoritel on kaks korda suurem energiatihedus ja neli korda suurem võimsustihedus võrreldes teiste tootjate pakututega. Ettevõtte klientuur varieerub Tier 1 autotööstuse ettevõtetest ja tööstuslike seadmete tootjatest logistikafirmade ja kosmosetööstuse peatöövõtjateni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077