Autor: Logistikauudised.ee • 5. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela ostis Euro Oili, tekkis Eesti suurim tanklakett

Alexela Oil juhatuse esimees Ain Kuusik.
Foto: Andras Kralla
Märtsi alguse seisuga jõustus leping, mille tulemusena omandas Alexela Euro Oil AS-i tanklad ning tekkis Eesti suurm tanklakett. Muuhulgas ei välista Alexela ka börsile minekut.

Konkurentsiameti ettekirjutuse tulemusena kohustub Alexela müüma kaks Euro Oili nime kandvat tanklat, milleks on Harjumaal asuv Ellamaa ja Viljandimaal asuv Karksi-Nuia tankla. Alexela Oili juhatuse esimehe Ain Kuusiku hinnangul Eesti kütuse jaeturul suuremateks konsolideerumisteks kõnealuse tehingu järel ruumi enam ei ole.

„Alexela tanklakett on juba pikka aega otsinud võimalust laienemiseks ja meil on hea meel, et jõudsime nii väärika ettevõttega, nagu seda on Euro Oil, mõlemale poolele sobiva tehinguni. Kahe ettevõtte koondumise tulemusena muutub Alexela tugevamaks Harjumaal ja Tallinnas, mis võimaldab meil eeskätt just selle piirkonna kliente veel paremini teenindada. Klientide ostukäitumisest võib järeldada kasvavat ootust soetada tanklast lisaks tavapärastele autodega seotud toodetele ja teenustele ka midagi, mis aitab inimesel endal jõuvarusid taastada. Seetõttu teeb kahtlemata rõõmu, et oleme saanud täiendust ka tanklapoodide näol, kus meie kliendid saavad teel olles teha pausi ning värske kohvi, karastusjookide ja kergete einetega oma energiat taastada,“ kommenteeris Alexela Oili juhatuse esimees Ain Kuusik rahulolevalt.

„Olukord Eesti kütuseturul on just eriti viimastel aastatel olnud äärmiselt pingeline erakordselt tugeva piirkondliku konkurentsi tõttu, mida omakorda on foonil toetanud ulatuslik maailmaturu naftahindade kõikumine. Usun, et kõik kütuseturu osalised on neid pingeid küllaltki teravalt tunnetanud ning otsinud erinevaid võimalusi oma positsiooni kindlustamiseks. Euro Oili ja Alexela koondumine on selles valguses täiesti mõistlik ja loogiline asjade käik. Lisaks on mul kahtlemata hea meel, et meie tanklaketi abiga saab Eesti suurima, kohalikul kapitalil põhineva tanklaketi,“ selgitas omalt poolt tehingu tagamaid Euro Oili omanik Arno Hirtentreu.

Ei välista börsileminekut

Alexelal on plaanis lähiaastail ettevõte börsile viia, praegu tegeletakse aktiivselt ettevõtte kasvatamisega, milleks kaasati 25 miljonit eurot pensioniraha, kirjutab Äripäev.

Alexela Group kaasab Euro Oili tanklavõrgu ostmiseks 25 miljonit eurot LHV ja Swedbanki pensionifondide raha, aga üks variant, mida kaaluti, oli ka börsile minek. Alexela grupi juhatuse esimees Andreas Laane ütles, et börsileminek on pikemas plaanis üks võimalus, aga see võiks toimuda 3-5 aasta perspektiivis.

Praegu peab Laane börsile mineku suurimaks takistuseks turu vähest likviidsust ja börsi passiivsust. „Viimasel ajal börsi vahendusel kaasatud rahasummad ei ole olnud just suured, nii listitud ettevõtete kui ka listitud võlakirjade mahud ei ole meie arenguvajaduste toetamiseks piisavad,“ täpsustas ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077